3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Zübeydehanım'dan kaliteli hizmet

Bursa'nın en büyük doğum hastanesi olan ve çevre illere de hizmet veren Zübeydehanım Doğumevi, yaptığı yenilik ve değişimlerle hastalarına kaliteli hizmet sunmaya devam ediyor.

Bursa'da yılda 14 bin bebeğin dünyaya geldiği ve çevre illere de hizmet vererek, bölge hastanesi gibi çalışan Zübeydehanım Doğumevi, yapılan yeniliklerle hizmet kalitesini her geçen gün yükseltiyor. Hastanenin son yıllarda yapılan değişikliklerle kabuk değiştirdiğini ifade eden Başhekim Şeref Nişancı, "Hastane olarak hizmetlerin iyi olması için birtakım yeniliklere imza atmanın bilincindeyiz. Teknoloji ve malzemenin temininin yanında standartların yapılanmasına da gidiyoruz. Doğumhane, ameliyathane, yeni doğan gibi ünitelerin yenilenmesi, klinklerin iyileştirmesi, radyoloji, labratuar gibi birimlerin yenilenmesi hizmet kalitesi açısından çok önemli. Personelin çalışma ortamlarını iyileştirerek, sosyal aktivitelerle bağları güçlendirmelerini sağlıyoruz" dedi.

Yapılan düzenlemelerle 3 bin metrekareye yakın kapalı alanı hastaneye kazandırdıklarını ifade eden Nişancı, "Ortada avlu olan kısmı danışma ve yönlendirme merkezi yaptık. Hasta tanıma sistemi, monitörlü takip sistemlerini hayata geçirdik. Radyoloji, kemikdansitometri ve memografi alındı. Dışarıdan ultrason hizmetini satın alarak, hastalara bu alanda da hizmet sunmaya başladık. Yüz akımız olan yeni doğan yoğun bakım ünitemize 1 milyon TL harcama yaparak, son derece modern hale getirdik. Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde yaşanan üzücü olay sonrası iş yükümüz ve sorumluluğumuz daha da arttı. Ancak arkadaşlarımız özverili çalışmalarıyla bu yoğunluğu da göğüslemeyi başardı.

Güvenliğimizi 32 kamera ile takip ediyoruz. Elemanlarımız şifreleme sistemine geçti. Kapıların, doğumhane, asansör gibi önemli yerlerde şifreleme sistemine geçtik. Şifre olmadan bu kapıların açılması imkansız hale geldi. Böylece her türlü yanlış davranış veya hadiselerin önüne geçmiş olduk. Teknolojik alt yapı ve tıbbi teçhizat tamamen yenilendi. Halkımıza en iyi hizmeti vermeye gayret gösteriyoruz" diye konuştu.
Nişancı, hastanede hijyen konularına çok dikkat ettiklerini ve şu ana kadar herhangi bir enfeksiyon olayıyla karşılaşmadıklarını da sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2009 Pazar 12:32:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?