18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

İnegöl'de ekmek ucuzladı

Bursa'nın İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İBEFTAŞ tarafından üretilen ve 200 gramı 250 bin liraya satılan ekmeğin 200 bin liraya indirildiğini bildirdi.

İBEFTAŞ Müdürü Vedat Ekmen'in de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Başkan Alinur Aktaş, İnegöl'de ekmek gramajının Ramazan ayı öncesinde belirlendiğini söyledi. 5174 sayılı kanunun 12. maddesi gereğince fiyat ve gramaj belirleme yetkisinin Ticaret ve Sanayi Odaları'na verildiğini hatırlatan Başkan Aktaş, "Serbest piyasa ekonomisi koşullarında, belediye olarak ekmekte fiyat ve gramaj belirleme yetkimiz bulunmuyor. Biz sadece ekmeğin belirlenen gramajda yapılıp yapılmadığını ve etiketlerini zabıta aracılığı ile kontrol edebiliyoruz" dedi.

İnegöl Belediyesi olarak, İnegöl halkının ucuz ekmek yiyebilmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyleyen Başkan Aktaş, belediyenin iştiraklerinden olan İBEFTAŞ aracılığı ile ekmeği kar etmeden sattıklarını kaydetti.

İnegöl'de İBEFTAŞ dışındaki fırınlarda 200 gram ekmeğin 300 bin liraya (30 yeni kuruş) satıldığına işaret eden Aktaş, "Biz de ise 200 gram ekmek bu güne kadar 250 bin liraya satılıyordu. Vatandaşlarımızdan gelen yoğun talep üzerine bir süreden beri maliyet hesapları yaptık. Bugün de İnegöl'e Ramazan ve bayram hediyesi olması için İBEFTAŞ ekmeğinin fiyatını 50 bin lira daha aşağıya çektik. Halkımızdan İBEFTAŞ ekmeğini tercih etmelerini istiyoruz. Bizim günlük ekmek kapasitemiz 15 bindir.

Ancak fırınlardan daha ucuza ekmek satmamıza rağmen günlük ancak 7 bin ekmek satabiliyoruz. İBEFTAŞ'ta ehli ustalarla, tamamen hijyenik koşullarda baklavalık un kullanılarak ekmek üretimi yapılmaktadır. Ayrıca halkımızın kolayca ulaşabileceği noktalara gönderilmektedir. Halkamızın ekmek büfeleri, mahalle bakkalları ve marketlerde kolayca ulaşabileceği İBEFTAŞ ekmeğini tercih etmesi ile hem bütçeleri rahatlayacak hem de İBEFTAŞ'ın satışlarının artması maliyetleri düşüreceği için ekmek biraz daha ucuzlatılabilecektir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2005 Pazartesi 20:13:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gıyasettin rahmanbilgin IP: 88.250.208.xxx Tarih : 4.11.2007 19:30:07

iyi tamamda baklavalık un kullanıyoruz diyosunuz neden bazen ekmeğinizin yani sabah aldığımız ekmek akşama taş gibi kemik gibi oluyo devamlı baklavalık un kullanmıyorsunuz demek bazen ince kabuklu ekmeğiniz oluyo ozaman iyi fakat kemik gibi olunca yinmiyor kardeşim ok