18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Alanyurt'ta doğalgaz meşalesi

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde, 21 Ekim 2004 tarihinde doğalgaz kullanılmaya başlanmasının ardından, dün de Alanyurt Beldesi'nde doğalgaz meşalesi ateşlendi.

Törende konuşan İngaz Genel Müdürü Nevzat Şatıroğlu, Alanyurt'ta yaptıkları çalışmalarla Esentepe, Yeni, Yunus Emre ve Cumhuriyet mahallelerinde toplam 4 bin 500 konutun doğalgaz kullanabilecek duruma getirildiğini, bütün okullar ve kamu kuruluşlarının istedikleri anda doğalgaz kullanmaya başlayabileceklerini söyledi.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye'de ilk kez bir beldenin doğalgazla tanıştığını söyledi. Aktaş, doğalgaz kullanılmaya başlanmasından bu yana hava kirliliğinde azalma olduğunu, 2008 yılında İnegöl ve çevresinde tertemiz havanın olacağını kaydetti.

Kaymakam Erdoğan Bektaş da, İnegöl'de son zamanlarda gerçekleştirilen altyapı çalışmalarının ilçenin geleceği açısından sevindirici olduğunu ifade etti. İnegöl'ün doğalgaza ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Kaymakam Bektaş, "Doğalgaz çalışmalarının İnegöl'e yeni bir hayat getirdiğini, yeni bir sektör kazandırdığını hep birlikte gördük.

Bu güzellikleri hep birlikte yaşıyoruz. İnegöl'de ve Alanyurt'ta doğalgazın yaygınlaşmasıyla her şey daha da güzel olacaktır. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Folklor ekibinin gösterisinin ardından tören doğalgaz meşalesinin ateşlenmesiyle sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 14:08:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?