18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Folklor ekiplerinden muhteşem final

İnegöl Uluslararası Kültür Sanat Festivali kapsamında Anfi Tiyatroda gerçekleştirilen Halk Oyunları gösterileri muhteşem bir final gecesi ile sona buldu. İlçe protokolünün tam kadro katıldığı gecede, değişik dernek ve kültürler paylaştıkları aynı sahneden kardeşlik ve dostluk mesajı verdiler.

İnegöllü vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği folklor gösterileri, son gecesinde büyük bir kalabalık önünde son kez sahnelendi. Final programının sonunda yapılan gösteriler ile İnegöl tarihi mehterinin seslendirdiği birbirinden güzel marşlar, İnegöl halkına duygusal anlar yaşattı. Oyunların sonunda ise havai fişek gösterileri ile İnegöl masalsı bir havaya büründü.

Hikmet Şahin Kültür Park Anfi Tiyatroda gerçekleşen halk oyunları final gösterilerinde, İnegöl’de faaliyet gösteren Kafkas, Rumeli, Erzurumlular, Bosna-Hersek Türkleri, Karadenizliler, Ertuğrul Gazi, Ardahanlılar, Posoflular Kültür ve Yardımlaşma Dernekleri Halk oyunları ekipleri ve Festival kapsamında İlçemize gelen Makedonya, Bulgaristan, Gürcistan, Balkarya Özerk Cumhuriyeti (Rusya), Osetya Özerk Cumhuriyeti (Rusya) halk dansları grupları son kez yaptıkları final gösterileri ile festivaldeki görevlerini tamamladılar.

Halk oyunlarının final gösterilerinin ardından festivale katkılarından dolayı kültür derneklerine, oda yöneticilerine Kaymakam Erdoğan Bektaş ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından plaket takdim edildi. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı konuşmada gerçekleştirilen festivale katılımlarından ve katkılarından dolayı tüm kültür derneklerine teşekkür etti. Aktaş konuşmasında “son yıllardaki en coşkulu festivali yaşıyoruz. emeği geçen herkesi kutluyorum. Ayrıca halkımızın gösterdiği teveccühte bizleri fazlası ile memnun etmiştir. Halk oyunları bu gece sona erdi, ancak festivalimiz devam ediyor. Şimdiye kadar bir aksaklık olmadı bundan sonrada inşallah İnegöl’e yakışır bir şekilde devam ederiz. İlçe olarak nasıl bir birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu göstermiş olduk. İlçemiz Anadolu’nun her yerinden gelen vatandaşlarımızın dostça kardeşçe iç içe yaşadığı bir yer. Bu kardeşliğin en güzel göstergesini de burada festival boyunca yaşıyoruz” diye konuştu.

Bülent Yılmaz - Kenthaber / İnegöl
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2005 Pazartesi 14:32:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?