18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Hastane bahçesinde yatıp kalkıyorlar

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde bir kadın, biri özürlü üç çocuğuyla hastane bahçesinde yatıp kalkıyor.

Edinilen bilgiye göre, 11 yıl önce eşi kanserden ölen Zeynep Çınar, 2 yıl önce yeni bir evlilik yaptı. Çınar, ilk kocasından olan Yeşim (15), Yeliz (12) ve küçük yaşta ateşli bir hastalık geçirerek özürlü kalan Yasemin (16) ile 2 ay öncesine kadar mutlu bir hayat sürüyordu.

Ancak Çınar, ikinci kocasının da evi terk etmesi üzerine büyük bir şok daha yaşadı. Eşinin evi terk etmesi ile birlikte iki aydır kirayı ödeyemeyen Çınar, kendini sokakta buldu.

Akrabalarından da beklediği ilgiyi bulamayan Çınar, kalacak bir yerlerinin olmaması üzerine, biri özürlü üç çocuğu ile beraber İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisi'nin bulunduğu parkta, kartonları yatak yaparak yaşamaya başladı.

Hastane personeli ve polislerin yiyecek verdiği Çınar ailesi kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor. Kalacak yerleri olmadığını söyleyen Zeynep Çınar, "Vatandaşların yardımları ile karnımızı doyuruyoruz.

Kalacak bir yerimiz yok. En güvenli yer olarak burayı bulduk. Buradan da atılırsak sokaklarda yatmak zorunda kalacağız. Çocuklarım daha ufak, üstelik biri zihinsel özürlü. Yetkililerden ve hayırseverlerden bize yardım etmelerini istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2005 Cuma 14:14:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?