25
Nisan
2024
Perşembe
İNEGÖL - BURSA

Mehmet Yıldız

Bursa Valisi Oğuz Kağan Köksal, eğitime yüzde 100 destek kampanyası dahilinde, 45 derslikli bir lise yaptıracak olan İnegöllü sanayiciler Yaşar Küçükçalık ve çok amaçlı eğitim kampusu yaptıracak Mehmet Yıldız’ı ziyaret etti.

İnşaat alanına giderek projeleri inceleyen Köksal, okulların bitirildikten sonra İnegöl’ün 20 yıllık eğitim meselesinin kalmayacağını söyledi.


Vali Köksal, Bursa Alay Komutanı Ahmet Yeşil ve İl Milli Eğitim Müdürü Reşat Kumbasar ile beraber önce Starwood AŞ.’nin sahibi Mehmet Yıldız’ı ziyaret etti. Yıldız, yaptıracağı okulun İnegöl’de bir ilk olacağını ve bütün imkanlarını seferber edeceğini belirterek, "Ben söz verdiğimi yaparım, en yakın zamanda okulu bitirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yapalım da olsun diye düşünmüyoruz, bizim gayemiz en iyisini, en güzelini yapmaktır" dedi.

Ardından Küçükçalık A.Ş.’nin sahibi Yaşar Küçükçalık’ı ziyaret eden Köksal, okul hakkında bilgi aldı. Küçükçalık, yapılacak okulun kalite ve fiziki bakımdan en iyi şekilde inşa edileceğini söyledi. "Hayır yapıyoruz, nasıl olursa olsun" diye düşünmenin yanlış olacağını vurgulayan Küçükçalık, "İnegöl’e yakışır bir okul yapacağız. Daha önce de bir çok yerde hayır işleri yaptık ve hepsinin kalitesi ve dayanıklılığı bellidir. Biz inşaatlarımızı 9 şiddetinde bir depreme dayanacak şekilde yapıyoruz" diye konuştu.

Vali Oğuz Kağan Köksal ise hayırsever işadamları Mehmet Yıldız ve Yaşar Küçükçalık’ın yapacağı okullar sayesinde İnegöl’de 20 yıl eğitim meselesi olmayacağını söyledi. Türkiye’de bir eğitim seferberliği yaşandığını, bu seferberliğin içinde en büyük yeri alan İnegöl’ün üstüne düşeni en iyi şekilde yaptığını kaydeden Köksal, bu yıl itibariyle yapılacak 4 okul sayesinde ilçede eğitim kalitesinin artacağını hatırlattı.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar