26
Nisan
2024
Cuma
İNEGÖL - BURSA

Yaşar-Yılmaz Küçükçalık

Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi

Bursa’nın İnegöl İlçesi’ne hayırsever işadamları tarafından 30 trilyonluk eğitim yatırımı yapılacağı bildirildi.

Starwood Orman Ürünleri Şirketi’nin sahibi Mehmet Yıldız ile Küçükçalık Tekstil’in sahipleri Yaşar ve Yılmaz Küçükçalık tarafından yaptırılacak okulların protokolü, Vali Oğuz Kağan Köksal’ın da katıldığı törenle imzalandı.

30 trilyona mal olacak yeni okullar, İnegöl’de derslik sıkıntısını büyük ölçüde ortadan kaldıracak.
32 derslikli Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi’nin prtokolüne imza atan Vali Köksal, "Eğitime Yüzde 100 Destek" kampanyasında 85 trilyonluk hedefin çok üstüne çıktıklarını, işadamlarının okul yaptırmak için yarış içine girmelerinden büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.
İnegöl’e yeni bir lise kazandıracak olan işadamı Yaşar Küçükçalık da, bu tür hayır işlerini 1983 yılından beri yaptıklarını, bundan sonra da devam edeceğini söyledi. Yılmaz Küçükçalık ise, Kayserili olmaları dolayısıyla bugüne kadar hayır faaliyetlerini Kayseri’ye yaptıklarını, ancak İnegöl’e de yardımda bulunmak istediklerini belirtti. Yapılan konuşmaların ardından hazırlanan protokol imzalandı.

STARWOOD’DAN İNEGÖL’E DEV EĞİTİM KAMPUSU
Daha sonra, Starwood Orman Ürünleri A.Ş. sahibi Mehmet Yıldız’ın 200 bin metrekarelik alan üzerine yaptıracağı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu’nun prtokolü imzalandı. Karalar Köyü mevkiinde yapılacak olan ve 2007-2008 eğitim-öğretim sezonuna yetiştirilecek olan kampusta, Anadolu Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, ilköğretim okulu, anaokulu, atölye binaları, yemekhane, pansiyon binaları ve spor tesisleri yer alacak.
Hayırsever işadamının eşi Sevim Yıldız adına yaptırcağı kampusun Türkiye’de bir benzerinin olmadığını söyleyen Vali Köksal, Yılmaz’ı böyle iddialı bir proje için tebrik etti.
Mehmet Yıldız ise "Sizden tek bir şey istiyorum. Bizim için dua edin. İlk kez basın huzurunda böyle bir imza törenine katıldım. Yaptıracağım bu okul, birilerine mesaj vermek içindir, umarım bu mesajımı alanlar utanırlar. Bu ülke insanın rahat ve huzurlu yaşaması için delilik yapılması gerekir. Babam rahmetli olduğunda kefenine bir şey koyamadım. Biz de bu dünyadan göçüp gideceğiz, arkamızdan bir şey götüremeyeceğiz. Bu yüzden geride bir şeyler bırakmak gerekir" diye konuştu.
Yıldız, kendisine gösterilen 200 bin metrekarelik yerin 400 bin metrekareye çıkarılmasını istedi. Vali de bu talebe sıcak baktı. Konuşmaların ardından Mehmet Yıldız ve oğlu Hüseyin Yıldız, yaklaşık 25 trilyona mal olacak olan dev eğitim kampusu için hazırlanan protokole imza attı.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar