19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Balıkçılık tavan yaptı

Kuş gribi nedeniyle Türkiye çapında tavukçuluk dibe vururken, balıkçılık tavan yaptı. Tavuk eti satışı yapan bir çok esnaf işyerini kapatma noktasına geldi.

İznik’te kuş gribi olmadığı halde tavuk satışı dibe vururken İznikli balıkçılar bayram yaptı. Tavuk ürünleri satışı yapan İsmet Yiğit, "Kurban Bayramının gelmesiyle zaten satışlarımız düşüşe geçmişti. Buna zaten alışmıştık.

Türkiye’de tavukçuluk sektörünü yerle bir eden kuş gribi bizi de etkiledi. Tavuklarımız hijyenik ortamlarda yetiştirildiği halde ve markalı olduğumuz halde vatandaşlar hala çekingen davranıyor" dedi.

İznik Belediyesi Veteriner Hekimi Gürhan Alptekin de, "Şu ana kadar ilçemizde kuş gribi denilen hastalık görülmedi fakat bu görülmeyecek anlamına da gelmiyor. Soframıza sağlıklı beyaz etin gelmesini istiyorsak kapalı ortamlarda hijyenik olarak yetiştirilen tavuk almamız gerekiyor.

Ne olduğu belirsiz, nerede nasıl yetiştiğini bilmediğimiz tavuk satışı yapanlardan kesinlikle alış-veriş yapmamalıyız. Sağlık için en önemli şey hijyendir" diye konuştu.

İznikli vatandaşlar kuş gribi nedeniyle tercihini balık etinden yana kullandığı için balık fiyatları birkaç misline çıktı.

Mehmet Buldu - Kenthaber / İznik
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2006 Pazar 11:24:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?