2
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Üniversite gerginliği

İznik’te her Çarşamba yapılmakta olan muhtarlar toplantısı bu kez oldukça gergin geçti.

Toplantının ana gündeminde İznik’e yapılacak olan yüksek okul vardı. Toplantıya kaymakam Hüseyin Avcı, Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz, İl genel meclis üyeleri Hasan Yılmaz, Mehmet Hıştıroğlu, Esnaf ve Sanaatkarlar Odası Başkanı Zeki Özkan ve Zeytin Kooperatifi Başkanı Dündar Koyutürk katıldı.

Toplantıda ilk sözü alan kaymakam Avcı; "Bıçak kemiğe dayandı. Artık son aşamadayız. yapımı süren üniversiteye İznikli gerekli önemi vermiyor halen yerimizde sayıyoruz. Üniversite nisana kadar hazır olmalı. lütfen kalan 1 trilyon borcumuzu kapatmanın yollarını arayalım. Siz muhtarlar olarak zeytin zamanının gelmesini fırsat bilin çünkü üniversiteye en büyük yardım bu olabilir herkes 1 sele bağışlasın.Benim için dileci diyorlar ama ben her şeyi İznik’için yapıyorum lütfen gerekli yardımları yapalım" dedi.

Eryılmaz; İznik’in kaymağını yiyenler şimdi nerede?

Toplantı tüm hızıyla devam ederken kaymakam Avcı’nın zeytin konusunu açmasıyla birlikte gözler 1 ay önce İznik zeytin koperatifinin genel kurulunda İznik’e yapılacak olan yüksekokul’u yönetim kurulunca reddeden Dündar Koyutürk’e çevrildi.

İl genel meclis üyesi Mehmet Hıştıroğlu sinirlenerek, "Siz şimdiye kadar İznik için ne yaptınız? Üniversite için en büyük yardımı siz yapmanız gerekirken sivil toplum kuruluşları yapıyor" dedi.

Bunun üzerine ayağa kalkan Koyutürk, "Bunlar benim elimde olmayan şeyler. Ben de istemez miydim; bizim de bir yardımımız olsun"dedi.

Ortalığı, araya giren Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz yatıştırdı. Eryılmaz, "Arkadaşlar hepimiz üniversite için el ele vermemiz gerekmektedir. Bizler sizin için burdayız İznikli çiftçiler yüksek okula gerekli önemi vermiyor diyerek İznik’in kaymağını yiyenler şimdi nerede?diyerek sözlerine gerekli yardım ancak zeytin yardımı ile olur.1 trilyonun ödenmesi için en kısa yol bu olmalıdır bence" dedi.

Özkan’dan 30 milyar

İznik esnaf ve sanaatkar odası başkanı Zeki Özkan “üniversite için 30 milyar lira bağışlıyoruz”demesi üzerine salondaki gergin ortan yumuşadı. Özkan,Biz seçilmiş insanlarız hizmet için buradayız yapılacak olan üniversitede gün gelecek çocuklarımız,torunlarımız okuyacak üniversite için birbirimize kenetlenmemiz gerekir ve inanıyorum ki hepimiz her işin altından gelebildiğimiz gibi bu işide rahatlıkla halledeceğiz…dedi.

Mehmet Buldu - Kenthaber / İznik
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2005 Cumartesi 11:59:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
pınar ipek IP: 85.97.133.xxx Tarih : 29.12.2005 00:35:10
İZNİKTE BULUNAN ÜNİVERSİTEYİ ORANIN HALKI ,ESNAFI ÖNEMSEMİYOR DİYE DÜŞÜNÜYORUM1okulun yapımı için bir türlü para toplanamamış.insanlar cehaletten mi yoksa duyarsızlıktan mı yardım etmiyor!ilgisiz ve duyarsız olanları kınıyorum.eğitim için herkes elinden geleni yapmalı yoksa bu ülke nasıl ilerler?orda bulunan üniversitenin ilçe için önemli olması gerekir!