23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Çevre yolu nihayet gerçekleşiyor

Bursa'nın İznik İlçesi'nde, 1973 yılında beri konuşulan çevre yolu nihayet gerçek oluyor.

Çevre yolu olmaması yüzünden ilçe merkezinden geçen ağır tonajlı araçlar, tarihi sur ve yapıların zaman zaman yıkılmasına sebep oluyordu. İznik Kaymakamlığı'na bağlı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hazırlatılan çevre yolu projesi, Mehmet Kaman Caddesi üzerinden Hisardere Köyü yolunu takip ederek, Topkapı ve Bey Pınarı'nı izleyecek.

6 kilometre uzunluğunda, 12 metre genişliğindeki çevre yolu, tarihi su kemerlerinin üzerine inşa edilecek 65 metre uzunluğundaki viyadük ile Adapazar'ı yoluna bağlanacak.

Yaklaşık 15 gündür devam eden viyadük inşaatında incelemelerde bulunan Kaymakam Hüseyin Avcı, 30 milyon YTL tutan çevre yolunu 3 milyon YTL'ye imal etmeyi başardıklarını açıkladı.

Daha önce 40 metre genişliğinde olarak düşünülen çevre yolunun birinci sınıf tarım arazisinden geçmesi sebebiyle sadece istimlak maliyetini 40 milyon YTL olarak hesapladıklarını söyleyen Avcı, "Böyle olunca da bunun mümkün olmayacağını gördük.

Bu genişlikte bir yolun tarımda her yıl 1.5 milyon YTL kayba sebebiyet vereceğini hesaplayarak, alternatif olan 12 metre genişliğindeki çevre yolu projesini gerçekleştirdik. Star İnşaat tarafından yürütülen çalışmalar hızla devam ediyor" dedi.

Avcı, viyadüğün zemin etüdü için 50 bin YTL harcandığını, projeye ilk etapta Özel İdare'den 500 bin YTL geldiğini, 2006 yılında ise 2.500 bin YTL'nin daha geleceğini söyledi. Çevre yolunun Nisan ayında tamamlanarak trafiğe açılacağı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2005 Pazartesi 16:23:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?