18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

CHP'de görkemli kutlama

CHP İznik ilçe başkanlığının 82.yıl kutlaması Berlin Motel Tesisleri'nde yapıldı. Muhteşem geceye; Bursa CHP İl Başkanı Abdullah Özer ve yönetim kurulu, Osmangazi İlçe Başkanı Ahmet Memişoğulları, Yıldırım İlçe Başkanı Ali Nihat Körücü, Nilüfer İlçe Başkanı Metin Çelik, Karacabey İlçe Başkanı Erhan Gül, Mudanya İlçe Başkanı Emir Ali Usta, Gemlik İlçe Başkanı Erdem Akyürek, Gürsu İlçe Başkanı Sedat Ökten, Orhangazi İlçe Başkanı Şaban Yarıcı, Yenişehir İlçe Başkanı Fahrettin Kasap ve CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel başta olmak üzere kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Geceye katılan CHP Bursa İl Başkanı Abdullah Özer yaptığı konuşmasında “Partimizin 82. kuruluş yıldönümünde bizleri böyle güzel bir yemekte bir araya getiren İznik ilçe örgütümüze teşekkür ediyorum. Hepimiz Cumhuriyet Halk Partili olmanın gurur ve kıvancını yaşıyoruz. Bir kez daha bu kuruluş yıldönümünde hep birlikte el ele gönül gönüleyiz.” dedi.

CHP İznik İlçe Başkanı Mehmet Erbabacan’ın yaptığı açıklaması ise “Cumhuriyet Halk Partisi Atatürk tarafından 9 Eylül 1923’te kuruldu. Kurtuluş savaşını örgütleyen ve yürüten Anadolu ve Rumeli Mudafa-i Hukuk Cemiyeti’nin devamıdır. Değerli arkadaşlarım Cumhuriyet Halk Partisi, kökeni ulusal direnişe dayanan bir devrin partisidir. Ulusal direnişimiz 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlamış daha sonra 23 Temmuz – 7 Ağustos 1919 tarihleri arasında toplanan Erzurum Kongresi’nde Mustafa Kemal’in girişimi ile birçok yararlı cemiyet Doğu Anadolu Mudafa-i Hukuk Cemiyeti adı altında toplanmıştır.” açıklamasını yaptı.

Gecede, CHP İznik gençlik kolları yaptığı çalışmasıyla dikkat çekti. Törene 10. Yıl Marşı ile başlayan CHP ardından ise havai fişekler gösterisi ve CHP amblemli pastasını keserek tören devam etti.

Mehmet Buldu - Anadolu Ajansı
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 11:31:34
Güncelleme :4 Kasım 2005 Cuma 14:59:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?