22
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Devlet Hastanesi, bölge hastanesi olma yolunda

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'nde binlerce vatandaşa hizmet veren Devlet Hastanesi, bölge hastanesi olma yolunda.

Başhekim Hüseyin Erener, düzenlediği basın toplantısında, hastanede devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi. Devlet Hastanesi ek binasının tamamlanarak yeni ünitelerin hizmete girdiğini belirten Erener, daha önce eski binada yer alan acil servis, poliklinikler, idari kısım, ameliyathaneler, kroner yoğun bakım ünitesi, çamaşırhane, arşiv, morg ve kalorifer dairesi gibi bölümlerin yeni binaya taşınmasıyla birlikte hastanenin fiziki yapısında büyük bir değişime gidildiğini söyledi.

Başhekim Erener, yeni yoğun bakım ünitesinin hizmete girme aşamasında olduğunu ve bu ünitede 12 hastaya aynı anda müdahale edilebileceğini, kadın doğum servisinin ise bir hafta içinde yeni yerinde hizmete gireceğini ve bu yeni serviste odaların en çok 3 yataktan oluşacağını anlattı.

Erener, servislere yeterli sayıda klima yerleştirerek odalardaki yatak sayısını azaltacaklarını, hastalara daha konforlu hizmet sunabilmek için özel oda sayısını artıracaklarını bildirdi. Hastanede ihtiyaç duyulan bütün tıbbi cihazların alınacağını belirten Erener, ekonomik ömrünü dolduran röntgen ve tomografi cihazlarının işini ise hizmet alımı yoluyla yaptıracaklarını kaydetti.

Bu çalışmalar ile Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi'nin bölgenin en iyi hastanesi olacağını savunan Erener, hastalardan bıçak parası adı altında bir ücret talep edilmesi durumunda başhekimliğe şikayette bulunulmasını isteyerek, bu hekimler hakkında gerekli kanuni takibatı yapacaklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2005 Cuma 15:35:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?