22
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Ek bina da hizmete girdi

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'ndeki Devlet Hastanesi, ek binanın da hizmete girmesiyle baştan aşağı yenilendi.

Bölge hastanesi gibi hizmet veren Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi'nin ek binasında acil servis, poliklinikler, idari kısım, ameliyathaneler ve koroner yoğum bakım ünitesi, çamaşırhane, arşiv, morg ve kalorifer dairesi bulunuyor.

Daha önce eski binada bulunan bu bölümlerin yeni binaya taşınmasıyla hastanenin fiziki yapısında önemli değişiklikler yapıldı. Eski binada bulunan ameliyathane ve yoğun bakımın yeni binaya taşınmasıyla, eski hastane kısmındaki odalar yeniden düzenlendi.

Doğum servisini işadamı Sadettin Saraçoğlu yaptırırken, çocuk servisini Yusuf Kavuşan, genel yoğun bakım ünitesinin masraflarını ise hayırsever Nebahat Alanya karşıladı. Yeni yapılanmayla beraber diğer servisler de yeniden düzenlenerek, odalardaki hasta sayısı 3-4 indirilirken, yeni hasta odaları ile hasta yatak sayısı 250'ye çıkarıldı. Her katta hastaların duş alabilmelerine imkan sağlanırken, refakatçiler için bekleme salonları ile televizyon seyredebilecekleri bölümler yapıldı.

Devlet Hastanesi Başhekimi Hüseyin Erener, hastanenin teknik alt yapı konusunda bütün eksikliklerin giderildiğini, ekonomik ömrünü doldurmuş olan tomografi cihazının yerine hizmet satın alınması yoluyla ihtiyacın karşılanacağını söyledi.

Öte yandan hastanenin iç ve dış cephesi de boyandı. Bahçe ve çevre düzenlemelerinin de yapıldığı hastaneye, 3 ilave özel oda yaptırılırken, bir özel odanın mefruşatı Din Görevlileri Derneği'nce karşılandı. Hastanedeki yeni yapılanmayla birlikte yönetmelik gereği bay ve bayan ayrı olmak üzere iki mescit müftülük tarafından hizmete sokuldu.

.
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2005 Pazartesi 21:16:55
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 11:00:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?