18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Diyaliz Derneği açıldı

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'nde Diyaliz Hastaları Yardımlaşma ve Koruma Derneği faaliyete başladı.


Yeni kurulan dernek, Bursa Caddesi'nde Etibank Parkı karşısındaki belediye dükkanlarında faaliyete başladı. Derneğin açılışına çok sayıda davetli katılırken, açılış kurdelesini Devlet Hastanesi Başhekimi Hüseyin Erener kesti. Başhekim Erener, "Diyaliz, vücutta birikmiş üre gibi zararlı maddelerin ve aşırı suyun membran (üreyi süzen zar) aracılığı ile vücuttan atılması işlemidir. İlerlemiş böbrek yetmezliğinin tedavisinde kullanılır. Diyaliz tedavisi, bozulmuş böbrek fonksiyonlarının bir kısmını düzenleyerek hayatın devam etmesini sağlar. 30-40 yıl önce ilerlemiş böbrek yetmezliği olan hastalar, haftalar, hatta günler içinde kaybedilirdi. Diyaliz teknolojisinde sağlanan gelişmeler, hastaların hayat kalitesinin artmasını sağlamıştır. Günümüzde diyaliz hastaları şanslıdır" diyerek, derneğin diyaliz hastalarının her türlü meselesiyle ilgileneceğini söyledi.

Derneğin başkanlığını diyaliz hastası olan tiyatro sanatçısı Levent Arslan üstlenirken, yönetim kurulu Deniz Meltem, Oktay Altuntaş, Sevtap Sırdıran, Özlem Çavuş ve Müjgan Yapıcı'dan oluşuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2005 Pazartesi 17:28:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
recep keskin IP: 88.252.220.xxx Tarih : 12.01.2008 02:58:43

slm ben diyaliz hastasıyım sıraya yazılmak istiyorum ama maddi gücüm olmadığından yazılamadım yardımcı olursanız nerelere baş vurmam gerektiğine sevinirim saygılarımla