23
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Karpuz festivalinde siyasi polemik

Bursa'nın Nilüfer İlçesi'ne bağlı Konaklı Köyü'nde bu yıl ilki düzenlenen karpuz festivali siyaset arenasına dönüşünce AKP Grup Başkan Vekili ve Bursa Milletvekili Faruk Çelik sert çıktı. Konaklı Köyü meydanında düzenlenen festivale birçok ilçenin ziraat odası başkanları katıldı.

Kürsüde bir konuşma yapan Bursa Ziraat Odası Başkanı Fuat Sarı hükümete seslenerek, "Biz 3 yıl önce bu hükümeti başa getirdik. 2 yıl boyunca hiç sesimiz çıkarmadık.

Bundan önceki hükümet ülkeye IMF'yi soktu. 'Biz bu hükümet IMF'yi ülkeden çıkartacak' diye düşündük.

Ama maalesef çıkartmadı. Çiftçinin yüzü gülmüyor" diye konuştu. Konuşma yapmak üzere kürsüye çıkan AKP Grup Başkan Vekili ve Bursa Milletvekili Faruk Çelik, karpuz festivaline siyasetin karıştırılmaması gerektiğini belirterek, ziraat odası başkanlarına seslendi.

Hükümet olarak canla başla çalıştıklarını kaydeden Faruk Çelik, "Burası tarım kesiminin taleplerini dillendireceği mekan, burası siyasi arena değil, söyleyecek çok şeyler var.

Eğer burayı siyasi arenaya çevirirsek bizim söyleyeceğimiz çok şey var.

Lisanslı depoculuk yasası çıktı, ziraat odaları tarım kesimini bilgilendiriyorlar mı, ne getirecek ne götürür. Afetlere karşı tarım kesimini koruyacak düzenlemeyi yaptık. Yıllarca oda başkanlığını kapmak koltukları işgal etmek ve iş görmemek mi önemli olan.

Eğer konuşacak bir noktada değilseniz köylünüz karşısında bu işi bırakmanız gerekiyor. Bu sahada olmamanız gerekiyor. 40 yıldır ne zaman sizin beliniz düzeldi? Bakın biz bu meydanlarda siyaset yapıyoruz. Böyle adam gibi siyaset yapmaya devam edeceğiz.

Size yeminle söylüyorum, geçmiş dönemlerde yapıldığı gibi bir siyasetin peşinde olsak beş katrilyonları dağıtırız şapkaları havada atarsınız.

Ama bu çocukların geleceğini mahvetmeye kimsenin hakkı yok" şeklinde konuştu.

Karpuz Festivali kapsamında köyün en güzel karpuzu seçildi. 28 çiftçinin katıldığı yarışmanın birincisi Hasan Çaylan, ikincisi Mustafa Çaylan, üçüncüsü ise Ali Ulukaya oldu.

Yarışmanın birincisi Hasan Çaylan karpuzunu protokolün önünde keserek ikram etti. Bursa Kılıç Kalkan ekibi daha sonra izleyicilere gösteri yaptı.

Törene AKP Bursa İl Başkanı Hayrettin Çakmak ve çok sayıda davetli katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2005 Cumartesi 12:39:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?