17
Haziran
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Kayıp kadına köpekli seferberlik

Bursa'da 2 gün önce sahur vakti evinden çıkan ve ormanlık alanda kaybolduğu sanılan 3 çocuk annesini bulabilmek için, köpekli arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra belde halkı da seferber oldu.

Eşi, çocukları ve yakınları sara hastası 59 yaşındaki Nazmiye Karaman'ın bulunması için dua ederken, Sivil Savunma Müdürlüğü Arama Kurtarma ekiplerinin Rozi isimli köpeğine yaşlı kadının kıyafetleri koklatıldı.

Merkez Nilüfer İlçesi Kayapa Beldesi'nde oturan Nazmiye Karaman, sahur saatinde eşi Esat Karaman ile yemeğini yedikten sonra yattı. Ancak sabah saatlerinde uyanan Esat Karaman, eşinin evde olmadığını fark etti.

Bir süre önce rahatsızlık geçiren 3 çocuk annesinin geceleyin evden ayrılıp, ormanlık alana doğru gittiği bir inşaat işçisi tarafından fark edildi. Dün 15.00 sıralarında eşinin eve dönmemesi üzerine jandarmaya müracaat eden Esat Karaman'ın yardımına, Kayapa Belediye Başkanı Ahmet Sarı, belde halkı, sivil savunma ekipleri ile narkotik polisinin kokuya duyarlı köpekleri yetişti.

Dün gece boyunca köpeklerle yapılan arama çalışmalarından bir sonuç elde edilemeyince, bugün Sivil Savunma Müdürlüğü Arama Kurtarma Birliği'nden 15 kişilik köpekli timler yeniden arama çalışmalarına katıldı.

Cuma namazının ardından belde halkı, kayıp Nazmiye Karaman'ın eşi, çocukları ve yakınları su deposu, Oğlandede, İncilidere, Domuzpınar bölgesinde arama çalışması yaptı. Evinin önünde bekleyen komşuları da gözü yaşlı bir şekilde müjdeli haberi bekledi.

Arama çalışmaları sırasında Arama Kurtarma Birliği'nin kokuya duyarlı Rozi isimli labrador cinsi köpeğine yaşlı kadının kıyafetleri koklatıldı. Nazmiye Karaman'ın eşi Esat Karaman, gece sahura birlikte kalktıklarını belirterek, "Daha sonra uyuduk. Ancak sabah kalktığımda evde bulamadım.

Akrabalardan birisine gittiğini düşündüm. Ancak akşama doğru gelmeyince müracaat ettik. Kendisinin herhangi bir sorunu yoktu. Bugün için beyin doktorundan randevu almıştık. Evden sadece hırkasıyla çıkmış, bir inşaat işçisi kendisini görmüş. Merada ya da ormanlık alanda başına bir hal gelmesinden korkuyorum. 30 saattir de uyku uyumadım" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2005 Cuma 16:46:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?