3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Çanakkale'de vurgun operasyonu

Çanakkale'de hayali şirket kurarak işadamlarından 50 trilyonluk vurgun yapmayı hedefleyen 2 kişi, alınan ihbar üzerine kıskıvrak yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, şirketleri için telefon bağlatmak için Telekom'a başvurarak Çanakkale'de bir şirket kurduklarını belirten ve kendisini Yaşar Ç. olarak tanıtan Celal Ç. (38) ile kendisini Zeki A. olarak tanıtan Salih Ç'den (50) aldığı kimliğin sahte olduğunu fark eden Telekom görevlisi, durumu 155'e bildirdi. Bunun üzerine İstanbul, Samsun ve Antalya'da da vurgun yaparak arananlar listesinde yer alan iki şahsın kaldığı otele savcılık kararıyla düzenlenen operasyonda, 4 adet sahte nüfus cüzdanı, 2 adet sahte sürücü belgesi, 1 adet sahte ticari taşıt kullanma belgesi, 2 adet üzerinde muhtarlık mührü bulunmayan Balıkesir'in Tuygar Mahallesi Muhtarlığı'na ait nakil il muhaberi, 1 adet araç emisyon pulu, 1 adet araç sigorta pulu, 1 adet sahte 100 Amerikan Doları, 2.5 gram esrar maddesi, 1 adet 1 Temmuz 2005 tarihli Sabah Gazetesi haber yazısına ait "5 trilyonluk kimlik" başlıklı 2002 yılında müşteki olan Dr. Erol Karakoç'un çalınan kimliği ile 4.7 trilyonluk bir şirketin satın alındığı ve Erol Karakoç'un aklanmak için 15 milyar harcadığı ifade edilen haberin yer aldığı gazete kupürü ele geçirildi. Gazete kupüründe yer alan fotoğraftaki şüpheli şahsın kendileri olduğunu itiraf eden zanlılar Celal Ç. ve Salih Ç., savcılık tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili tahkikat sürüyor. 

Operasyonla ilgili basın açıklaması yapan Çanakkale Emniyet Müdürü Orhan Okur, "Operasyonla bu şahıslar yakalanmasaydı, birçok değerli işadamımızı 40-50 trilyon dolandıracaklardı. Çanakkale, savaşlarda olduğu gibi yine geçilmedi, geçirtmedik, geçirtmeyeceğiz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2006 Cuma 18:15:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?