4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Kredi kartı dolandırıcıları Çanakkale'de yakalandı

İstanbul'dan yola çıkarak güzergah üzerinde bulunan cep telefonu satışı yapan yerlerden sahte kredi kartlarıyla alışveriş yapan şahıslar Çanakkale'de yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul'dan 34 DU 3793 plakalı özel otomobille yola çıkan E.K. (27) ve İ.T. (28) isimli 2 şahıs, son olarak geldikleri Çanakkale'de Demircioğlu Caddesi üzerinde bulunan bir cep telefonu bayiine giderek, kredi kartını kullanıp cep telefonu aldı. Kredi kartıyla kimlik bilgileri tutan şahıslar işyeri sahibinin şüphelenmesine fırsat vermeden cep telefonunu alıp olay yerinden ayrıldı. Ancak bir süre sonra bankadan işyerine açılan telefonda bu kredi kartının sahte olduğu bildirildi. Bunun üzerine durumu emniyet kuvvetlerine bildiren işyeri sahibi, sahte kredi kartıyla alışveriş yapan şahısların yakalanmasını istedi.

İşyerinin güvenlik kamerasını kontrol eden emniyet yetkilileri, şahısların eşkalini belirleyerek il merkezinde arama çalışmalarına başladı. Kısa süre içerisinde il merkezinde Troia atı civarında 34 DU 3793 aracı bulan emniyet birimleri, içindeki şahısları gözaltına aldı. Araçta yapılan aramada çok sayıda sahte kredi kartı ile cep telefonu bulunurken, E.K. (27) ve İ.T. (28) sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Bu sırada zanlılar gazetecilere tepki göstererek tekmeyle saldırdı.

Şahısların İstanbul'dan Çanakkale'ye gelene kadar güzergahta bulunan çok sayıda cep telefonu bayiinden sahte kredi kartıyla cep telefonu aldığı öğrenildi. Olayla ilgili tahkikat çok yönlü olarak sürdürülüyor.

.
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2006 Perşembe 18:36:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?