6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Öğretmenler: Can güvenliğimiz yok

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'nde Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim Bir-Sen'e üye öğretmenler, can güvenliklerinin sağlanması ve okul önlerindeki güvenlik tedbirlerinin artırılması için eylem yaptı.

Atatürk Anıtı'nda toplanarak şiddeti protesto eden öğretmenler, "Geçtiğimiz günlerde Orgeneral Eşref Bitlis İlköğretim Okulu'nda görev yapan Ömer Söylemez'e karşı bir grup veli tarafından şiddet ve kaba kuvvet uygulanmıştır. Bu olay öğretmen camiasına büyük bir üzüntü ve infiale yol açmıştır. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Her türlü haksızlıklar hukuk kuralları çerçevesinde çözümlenmelidir. Sebep ne olursa olsun hiç kimseye şiddet uygulanmamalıdır" diye konuştu.

İddiaya göre, Orgeneral Eşref Bitlis İlköğretim Okulu'nda okuyan B.S. (14) adlı öğrenci okula geç kalınca, öğretmen Ömer Söylemez, öğrenciye çöp toplatmaya çalıştı. Çöp toplamak istemediğini söyleyen B.S. adlı öğrenci, öğretmen tarafından disiplin cezası verilmek üzere idareye götürülmek istendi. O sırada okul bahçesinde bulunan bazı veliler de durumu B.S.'nin ailesine bildirdi. Okula gelen ailesi ise öğretmen Söylemez'e saldırınca, olay hukuki boyuta taşındı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 12:07:23
Güncelleme :30 Eylül 2005 Cuma 16:36:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?