1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Trakya Üniversitesi Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Tarihçe

Edirne Meslek Yüksekokulu 1976-77 öğretim yılında Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak, Hayati Bilimler ve Sosyal Bilimler olmak üzere iki bölümde 256 öğrenci ile öğretime başlamıştır. 1978-79 öğretim yılı sonunda meslek yüksek okullarının kapatılması nedeni ile öğrenciler diğer okullara nakledilmiştir. 1980-81 öğretim yılında tekrar öğretime açılan M.Y.O ile birlikte Edirne M.Y.O , Maden, Elektrik, İşletme ve Muhasebe programları olmak üzere 4 program ve 90 öğrenci ile öğretime açılmıştır. 1981-1982 öğretim yılında 41 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile Trakya Üniversitesi'ne bağlanmıştır. 1993-94 öğretim yılında ikinci öğretime başlandı.

Yükseköğretim Kurulu'nun 13.04.2006 tarihinde yapmış olduğu toplantıda almış olduğu kararla okulumuzdaki Teknik Programları bünyesinde bulunduran Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve İktisadi ve İdari Programları bünyesinde bulunduran Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu adlarıyla iki ayrı okul olarak eğitim ve öğretimine devam etmektedir.

Yüksekokulumuzda normal öğretimde 12, ikinci öğretimde 6 olmak üzere toplam 18 programda eğitim öğretim devam etmektedir. Biomedikal Cihaz Teknolojisi programına öğrenci alınmamaktadır. Önlisans düzeyinde öğretim yapan Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda; 4 Yard. Doçent, 27 Öğretim Görevlisi, 10 Okutman ve üniversitemizin diğer birimlerinden gelen öğretim elemanları ile birlikte 55 öğretim elemanı ile 23 adet İdari Personel, 2500'in üzerinde öğrenciye hizmet vermektedir.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Trakya Üniversitesi Sarayiçi Yerleşkesi
Adres2 :Edirne
Posta Kodu :22100
Telefon :(284) 224 02 83-86
Faks :(284) 224 02 88
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.