6
Mayıs
2024
Pazertesi
EDİRNE
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu

Tarihçe

Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Bakanlar Kurulunca 30.09.2005 tarihinde (28.03.1983 tarihli ve 2809 sayılı kanunun ek 30’uncu maddesi) kurulmuş olup, Zorunlu ve İsteğe bağlı Hazırlık Sınıflarının Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde toplanmasına (01 Mart 2006 tarihli Senato toplantısı 03 No’lu karar) karar verilmesiyle 2006–2007 eğitim-öğretim yılından itibaren faaliyete geçmiştir. Aynı Senatoda alınan diğer bir karar ile birden fazla dil bilen uzman ihtiyacını gidermek amacıyla Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde Mütercim-Tercümanlık Bölümü kurulmasına, 2006–2007 eğitim öğretim yılından itibaren Almanca, Bulgarca ve İngilizce programlarına öğrenci alınmasına karar verilmiştir.

Ancak Trakya bölgesinin ve Edirne ilinin Balkan ülkeleriyle olan sınır komşuluğu eğitim dili Almanca ve İngilizce olan iki programın yanı sıra daha az popüler olan Balkan dillerini ön plana çıkaran ve öğreten programların açılmasını gerektirmiştir. Bu bağlamda ikinci bir adım olarak 01.12.2006 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Kararı ile Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde Balkan Dilleri Bölümü kurulmuş, Bulgarca, Arnavutça, Boşnakça, Yunanca, Romence ve Balkanlarda en yaygın kullanılan dil olması nedeniyle Rusça Anabilim Dalları açılarak, 2007–2008 eğitim-öğretim yılından itibaren öğrenci alınması kararlaştırılmıştır, Yükseköğretim Genel Kurulunun 07.02.2008 tarihli toplantısında Mütercim Tercümanlık Bölümü ve Balkan Dilleri Bölümünün Fen-Edebiyat Fakültesine bağlanmasına karar verilmiştir.

Günümüzde Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde, Eğitim Fakültesi İngilizce ve Almanca Öğretmenliği öğrencileri, Mütercim Tercümanlık Almanca, Bulgarca ve İngilizce öğrencileri, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği öğrencileri ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencilerinin yanı sıra Balkan Dilleri Bölümü Boşnakça, Arnavutça ve Yunanca öğrencileri de hazırlık eğitimi almakta, ayrıca halka açık yabancı dil kursları düzenlenmektedir.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu
Adres2 :Edirne
Posta Kodu :
Telefon :0 284 225 13 95
Faks :0 284 212 60 67
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.