9
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne Milletvekili Cemaleddin Uslu, "İnsan hakları uygar toplumun temel, demokrasilerin de vazgeçilmez unsurudur" dedi. 

"10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Uslu, insan haklarının, insanlar arasında ırk, din, renk, yaş, cinsiyet ayrımı yapmadan sevgi, saygı, dostluk duygularını geliştirmek, insanın insan olmak haysiyeti ile sahip olması gereken hakların tümü olduğunu bildirdi. İnsan haklarının sadece birilerinin ifade ve örgütlenme özgürlüğü olarak algılanmasının yanlış bir anlayış olduğunu belirten Uslu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
''İnsan hakları sadece insanın insan ile değil, insanın doğa, çevre, hayvanlar, toplum, devlet ile ilişkilerini de konu alır. Türkiye son yıllarda özellikle insan hakları konularına önem vermektedir. İnsanların güvenli ve onurlu yaşayabilmesi için insan haklarının sadece 10 Aralıklarda hatırlanması yetersizdir. Özgürlük ve demokrasinin insan onuru olduğunu İstiklal savaşıyla dünyaya kanıtlayan Mustafa Kemal Atatürk'ün insan haklarına verdiği değeri koruyarak ve geliştirerek daha ileriye taşımamız gerekiyor. Önce Türkiye'de sonra dünyada insanların onuru ile yaşayabileceği, hiçbir insani erdemin baskı altına alınmadığı, insanların kendi geleceklerini kendi iradeleri ile belirleyebilecekleri bir yaşam temenni ederek, Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutlarım."

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2007 Pazartesi 17:07:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?