4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

10 dönüm orman yandı

Edirne'nin Keşan ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangında 10 dönüm çam ormanı yandı.

Kaletepe mevkiinde saat 17.00 sıralarında çıkan orman yangını fark eden vatandaşlar itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler yangına müdahale etti.

Çanakkale Orman İşletmesi'ne ait iki helikopter, iki keşif uçağı, Keşan Orman İşletmesi ve belediyeye ait çok sayıda itfaiye, kepçe, dozer ve arasözler yangını kontrol altına almak için çaba sarf etti. Rüzgarın etkili olmaması sayesinde yangının daha fazla büyümesi engellendi.

Keşan Orman İşletme Müdürü Sebahattin Canbakkal yaptığı açıklamada, "Yangının çıkmasının ardından 10 dakika içinde ekiplerimizle olay yerine geldik. Muhtemelen bu yangın piknik ateşinden çıktığını tahmin ediyoruz. Ekiplerimizle ve Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait helikopterlerimizle yangına müdahale ettik. Şuan 10 dönüm çam ormanı yandı. Tesellimiz daha fazla yangının olmaması. Dileriz böyle bir yangın bir daha olmaz. Yangının çıkış sebebini biz ve jandarma ekiplerimiz araştırıyor. Soğutma çalışmaları ile yanan bölgeyi kontrol altına almış bulunuyoruz" dedi.

Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlu da bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

iha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2011 Pazar 22:09:27
Güncelleme :4 Eylül 2011 Pazar 22:13:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?