3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

14 yaşındaki kıza sözlü taciz

Trakya Üniversitesi Araştırma Görevlisi Nagihan Polat'ın 12 yıl önce tecavüz edilerek öldürülmesi olayıyla ilgili olarak yargılanıp daha sonra serbest bırakılan bir şahıs, 14 yaşındaki bir kız çocuğuna sözlü tacizde bulunduğu gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine konuldu. Tacize uğradığı öne sürülen genç kız, şahsı fotoğraflarından teşhis etti. 

Edinilen bilgiye göre, Talatpaşa Mahallesi'nde yaşayan 43 yaşındaki İ.S., küçük kızına sözlü tacizde bulunulduğu iddiasıyla Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu. 14 yaşındaki Ö.S. de evinin kapısında otururken önünden geçen bir kişinin kendisine sözlü olarak tacizde bulunduğunu ileri sürdü. Ö.S., emniyetteki ifadesinin ardından sabıkalıların fotoğraflarının bulunduğu albümü inceledi. Ö.S., 1994 yılında Selimiye Camii arkasındaki Zehrimar Mezarlığı'nda iple boğularak öldürülen araştırma görevlisi Nagihan Polat'ın katil zanlısı olarak yakalanan ve 6 yıl hapis yattıktan sonra DNA sonuçlarının uyuşmazlığı nedeniyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan O.D.'yi teşhis etti. Genç kızın teşhis etmesi üzerine taciz iddiasıyla gözaltına alınan O.D., emniyetteki ifadesinin ardından Edirne Adliyesi'ne getirildi. Nöbetçi savcıya ifade veren O.D., çıkarıldığı mahkemece 'lisanen tacizde bulunmak' iddiasıyla tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. 

Selimiye Camii arkasındaki Zehrimar Mezarlığı'nda tecavüz edildikten sonra iple boğularak öldürülen Nagihan Polat'ın katil zanlısı olarak yakalanan O.D., 1 yıllık yargılamanın ardından müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Uşak Kapalı Cezaevi'nde 6 yıl hapis yatan O.D., mahkemeye başvurarak DNA testi yapılmasını istemişti. DNA sonuçlarının uyuşmaması üzerine dava yeniden görülmüş, cinayet zanlısı olarak tutuklanan O.D., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2006 Cuma 01:59:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?