8
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

2 Bin 500 kişilik gezi kafilesi

Edirne'de inanç turizminin simgesi haline gelen Selimiye Camii'ndeki ziyaretçi yoğunluğu, Ramazan ayının son günlerinde belediyelerin düzenlediği gezi organizasyonlarıyla arttı. İstanbul Büyükçekmece Belediyesi, 22. seferinde otobüslerle Edirne'ye 2 bin 500 kişiyi getirdi. 2 bin 500 kişinin bir anda Edirne sokaklarında dolaşması trafiğin aksamasına neden olurken, çarşılar da ziyaretçilerle doldu taştı. 

Büyükçekmece Belediyesi'nin 22 yıldır düzenlediği geleneksel Edirne gezisine bu yıl 2 bin 500 kişi katıldı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Edirne'ye, 60 otobüs eşliğinde geldiklerini belirtti. Edirne Selimiye Camii'nin farklı bir maneviyatı olduğunu ifade eden Akgün, ''Belediyemizin organizasyonunda 2 bin 500 kişiyi ücretsiz bu kutsal mekana getirdik. Edirne'nin tarihi yerlerini gezip, esnafa da katkılarımız olacak. Bu benim dönemimde Edirne'ye 22. seferimiz. Bu seferlerde Edirne'ye yaklaşık 60 bin kişi taşımış olduk. Edirne gerçekten güzel bir şehir. Başka illerede seferlerimiz var ancak vatandaşlarımız özellikle Edirne'yi görmek istiyor. Edirne'de gezilecek tarihi eserlerin birbirine çok yakın olması ve Selimiye Camisi ziyaretçileri buraya çekiyor. Bugün getirdiğimiz 2 bin 500 kişiyle tarihi yerleri gezdikten sonra iftar yapıp, teravih namazını kıldıktan sonra Edirne'den ayrılacaz'' dedi. 

2 bin 500 kişinin bir anda Edirne sokaklarında dolaşması trafiğin aksamasına neden olurken, çarşılar da ziyaretçilerle doldu taştı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 18:50:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?