8
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

2 katlı tarihi bina yandı

Sabuni Mahallesi eski İstanbul Caddesi'nde harabe haldeki 2 katlı ahşap binadan duman çıktığını gören vatandaşlar polisi aradı. İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangının, bitişikteki diğer tarihi binalara sıçramaması için 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na ait bir itfaiye aracı da olay yerine gelerek, söndürme çalışmalarına katıldı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı olay yerindeki yüksek gerilim hattındaki elektrik akımı kesilirken, vatandaşlar da çevreden uzaklaştırıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın, 1.5 saatte kontrol altına alınarak söndürüldü. Edirne Vali Yardımcısı Cengizhan Aksoy, Edirne Emniyet Müdür Yardımcısı Necmettin Kök ve Sabuni Mahallesi Muhtarı Timur Erdoğan, yangın söndürme çalışmalarını yerinde inceledi.

Vali yardımcısı Aksoy, yaptığı açıklamada, yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediğini ve evin varislerinin İstanbul'da yaşadığını söyledi.

Tarihi binaların kaderinin her yerde aynı olduğunu ifade eden Aksoy, “Birçok kentimizde tarihi binalar bakımsızlıktan ve sahipsizlikten terkediliyor. Böyle olunca da tarihi binalar art niyetli kişilerin mekanı haline geliyor. Sonra da yanarak veya yıkılarak yok oluyor. Çok üzücü bir olay” dedi.

Mahalle muhtarı Erdoğan da, aynı sokakta geçen yıllarda başka bir tarihi binanın da yanarak yokolduğunu kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2007 Cumartesi 10:35:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?