3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

200 kaçak sınır dışı edilmeyi bekliyor

Türk-Yunan sınırında jandarma ve sınır devriyeleri tarafından yakalanarak Tunca Kışlası Barınmaevi'ne teslim edilen 8 ayrı ülke vatandaşı 200 kaçak sınır dışı edilmeyi bekliyor. Edirne Emniyet Müdürlüğü'nün kaçakların barınma, beslenme ve sağlık giderleri için 2007 yılı içinde 1.5 milyon YTL harcama yaptığı öğrenildi. 

Yetkililer, Türkiye'de diplomatik temsilcileri bulunan kaçakların kolay sınır dışı edildiğini, diplomatik temsilcilikleri bulunmayanların ise uzun bir süre barınmaevinde tutulduğunu belirtti. Yeniimaret semtinde bulunan barınmaev'nde Pakistan, Afganistan, Moritanya, Çin, Filistin, Irak, İran ve Cezayir vatandaşı 200 kaçak sınırdışı edilmek üzere bekletiliyor. 

Barınmaevindeki kaçakların güvenliklerinin yanı sıra üç öğün yemek, yatacak yer ve tedavilerinin sağlandığını hatırlatan yetkililer, ''Barındırıldıkları alanda çocuklar ve yetişkinler için oyun parkı, futbol, voleybol sahaları ve kantin bulunuyor. Barınmaevinde bazen 800 kadar kaçak barındırabiliyoruz'' diye konuştu. 

2006 yılında yakalanan kaçakların gıda, barınma ve ülkelerine gönderilme gibi masrafları için 1 milyon 11 bin 304 YTL harcama yapılırken, 2007 yılında bu rakam 1.5 milyon YTL'ye çıktı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2008 Salı 16:19:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?