3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

23 Nisan neşe içinde kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Edirne'de yapılan törenler renkli görüntülere sahne oldu. Roman vatandaşlar damat tıraşı ve Roman düğününü canlandırırken, minik pehlivanlar ve meşhur tava ciğercilerinin de katıldığı geçit töreni ilgiyle izlendi. 

Edirne 25 Kasım Stadı'ndaki törenler, Edirne Valisi Nusret Miroğlu, Tugay Komutanı Tuğgeneral Muharrem Yavaş ve Edirne Belediye Başkan Vekili Namık Kemal Döleneken'in, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutlaması ile başladı. 

Törenlerin resmi geçit bölümü ilginç görüntülere sahne oldu. Resmi geçit töreninde Edirne'de yaşayan Romanların düğünü ve damat tıraşı canlandırıldı. Protokol önünde yapılan damat tıraşının ardından Romanlar davul zurna eşliğinde göbek attı. Edirne'ye özgü el sanatlarının sergilendiği geçit törenine ayrıca, Edirne'nin meşhur tava ciğercileri ve minik pehlivanlar da katıldı.

.
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 16:20:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
betül DURMUŞ IP: 88.239.19.xxx Tarih : 24.04.2008 19:32:15

herkezin 2 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı kutlu olsun izde havsa da coşku ile kutladık bu eylenceli gün ardından yapılan fener alayına katılamadığım için üzgünümm orda olma isterdim :):)