4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

25 kişilik minibüsten 50 kaçak çıktı

25 KİŞİLİK MİNİBÜSTEN 50 MÜLTECİ ÇIKTI

Türkiye üzerinden yasadışı yollarla önce Yunanistan'a ardından Avrupa'nın değişik ülkelerine gitmek isteyen mültecilerin hayali Edirne'de son buldu. 25 kişilik minibüse tıka basa doldurulan 3'ü bebek 50 mülteci ve bunlara kılavuzluk yapan 2 kişi Edirne gişelerinde yakalandı.

İhbar üzerine harekete geçen jandarma ve polis ekipleri, TEM otoyolu Edirne gişelerinde uygulama yaptı. İlk olarak E.G.'nin kullandığı 59 FU 457 plakalı minibüs durduruldu ve içindeki 3 kaçak yakalandı. Güvenlik güçlerinin kendisini durduracağını anlayan E.G. durmadan önce hemen cep telefonu ile M.B.'yi aradı ve gişelerde jandarmanın olduğunu söyledi. Bunun üzerine M.B. farlarını söndürdüğü minibüsü gişelere 300 metre kala güvenlik şeridinde durdurdu ve kaçakları minibüsten indirdi. Minibüsün durduğunu gören jandarma ve polis ekipleri ise hemen minibüsün yanına gitti ve ağaçlık alanda saklanmaya çalışan 3'ü bebek 47 kaçağı yakaladı. Daha sonra geldikleri minibüse bindirilen kaçaklar otoyol çıkışındaki polis noktasına getirildi. Kaçaklar burada tek tek sayıldı.

Bebeklerden bir tanesinin bu sırada annesinin kucağında derin bir uykuya daldığı gözlendi. Minibüste yapılan aramada, kaçakları Meriç Nehri üzerinden Yunanistan'a geçirmede kullanılacak büyük boy şişme bot bulundu. Sağlık kontrolünden geçirilen kaçaklar daha sonra ifadeleri alınmak üzere Edirne İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Buradaki ifadesinin ardından 50 kaçak, sınır dışı edilmek üzere Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Tunca Barınma Evi'ne yerleştirildi.

Gözaltına alınan E.G. ve M.B.'nin, Filistin ve Burma uyruklu kaçaklardan kişi başı bin dolar aldığı öğrenildi.

25 KİŞİLİK MİNİBÜSTEN 50 MÜLTECİ ÇIKTI
25 KİŞİLİK MİNİBÜSTEN 50 MÜLTECİ ÇIKTI
25 KİŞİLİK MİNİBÜSTEN 50 MÜLTECİ ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2010 Perşembe 10:59:01
Güncelleme :7 Ekim 2010 Perşembe 11:13:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?