4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

300 kişiyi daha işe alacak

MODAVİZYON 300 KİŞİYE DAHA İSTİHDAM SAĞLAYACAK

İhracatçı firmalar sıralamasında 200 basamak birden yükselerek büyük bir başarıya imza atan ve Türkiye çapında en çok kadın çalıştıran 23'üncü şirket olan Modavizyon tekstil fabrikası, Temmuz sonuna kadar 300 kişiyi daha işe alacak.

Amerika'dan Ürdün'e kadar birçok ülkede var olan ve toplamdaki 25 şirketi ile dünya devleri arasına giren Şahinler Holding kuruluşlarından Modavizyon, 2010 yılı ihracatçı şirketler sıralamasında büyük bir atılım gerçekleştirerek 200 basamak yukarı sıçradı ve 422'inci sırada yer aldı. 1994'te 100 çalışan ile kurulan ve şimdi 2 bin 200 kişiyi istihdam eden Modavizyon, bin 650 kadın çalışanıyla Türkiye'nin en çok kadın çalıştıran 22'inci, Trakya'nın ise 1'inci şirketi oldu.

Kadın ve erkek konfeksiyon üretiminin yapıldığı ve Zara'dan Marco Polo'ya kadar birçok dünyaca ünlü markalara ihracat yapan Modavizyon yöneticileri, Edirne'de basın mensuplarıyla fabrikada biraraya geldi. Vali Gökhan Sözer'in de katıldığı toplantıya Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Yönetim Kurulu Üyesi Jale Tuncel ve Modavizyon Genel Müdürü Turgut Bakır katıldı. Şirketin 2011 yılı hedefleri, üretim ve müşterileri hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlenen toplantıda Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, üstün çalışmalarından ötürü Modavizyon Genel Müdürü Turgut Bakır'a teşekkür plaketi verdi. Plaket töreni sonrası konuşan Vali Sözer, Modavizyon'un Türkiye'nin ve Edirne'nin büyümesine büyük katkılar yaptığını söyledi. İstihdam ve yatırım olmadan büyüme ve kalkınmanın olmayacağının altını çizen Sözer, "Sanayi, Edirne'de istihdam ve üretimin yüzde 12'sini oluşturuyor. Geri kalanın büyük çoğunluğunu ise hizmet sektörü ve tarım oluşturuyor. Sanayi sektörü, yatırım ve

istihdamda büyük önem taşıyor. Edirne'deki sanayinin de su ve toprakla barışık olması lazım. Tekstil fabrikaları çevreyle barışık bir sanayi kolu. Modavizyon'u çevreye duyarlı oluşu ve insana hizmet edişi açısından tebrik ediyorum" dedi.

Vali Sözer'den sonra konuşan Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin de, Modavizyon'un kuruluşundan bugüne dek 750 milyon doları aşan ihracat gerçekleştirdiğini kaydederek, "2011'in ilk 3 ayında geçen seneki dönemin satışlarını yüzde 50 arttırdık. Ürdün'deki fabrikamızla birlikte Avrupa'nın ve Ortadoğu'nun kendi alanında en fazla üretim kapasitesine sahip olan fabrikamız, dünyanın lider pazarlarındaki önemli markalara tedarik yapıyor. Bugün sağladığımız istihdamla çalışan sayımızı, kriz dönemindekinin iki katına çıkararak Türkiye'nin kanayan yarası işsizliğin azalmasına ciddi katkı sağladık" diye konuştu.

Son olarak konuşan Genel Müdür Turgut Bakır ise, Modavizyon fabrikasının 2010'da gerçekleştirdiği 34 milyon dolarlık ihracatla 200 basamak ilerleyip 422'inci sıraya yükseldiğini belirtti. Modavizyon'un 2011'de 60 milyon dolarlık ihracat yaparak Türkiye'nin en büyük 250 şirketi arasına girmeyi hedeflediğini ifade eden Bakır, şunları söyledi:

"1994 yılında 100 kişi ile üretime başladığımız günden bu yana giderek büyüdük ve bugün 22 bin metrekare kapalı alanda 2 bin 200 kişilik çalışanımız ile yılda 4 milyon kadın ve erkek dış giyim konfeksiyon ürünü üretiyoruz. Temmuz ayı sonunda 300 kişi daha istihdam ederek çalışan rakamımızı 2 bin 500'e çıkaracağız. Açık ara Edirne'nin en çok istihdam sağlayan kuruluşu olarak Trakya'nın parlayan yıldızı olmaya devam edeceğiz."

Açıklamaların ardından Vali Sözer, Yönetim Kurulu Başkanı Şahin ve Genel Müdür Bakır, basın mensuplarıyla birlikte fabrikayı gezdi.

MODAVİZYON 300 KİŞİYE DAHA İSTİHDAM SAĞLAYACAK
MODAVİZYON 300 KİŞİYE DAHA İSTİHDAM SAĞLAYACAK
İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2011 Çarşamba 13:02:05
Güncelleme :3 Haziran 2011 Cuma 01:06:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?