4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

5 bin kişiye 'teşekkür yemeği'

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ MÜEZZİNOĞLU'NDAN TEŞEKKÜR YEMEĞİ

12 Haziran seçimlerinde Edirne'den AK Parti Milletvekili seçilen Mehmet Müezzinoğlu, Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı alanda beş bin kişilik teşekkür yemeği verdi.

Yemeğe Edirne Valisi Gökhan Sözer'in yanı sıra TOBB Yönetim Kurulu üyesi ve Edirne Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Yardımcı ile daire müdürleri ve binlerce vatandaş katıldı. Etli pilav, ayran ve dondurmanın ikram edildiği yemekte pilav almak isteyen Romanlar birbirleriyle yarıştı. İki dananın kesildiği yemek için ayrıca 1 ton pirinç,1 ton kiraz, 10 bin ayran ve 10 bin dondurma hazırlandı. Yemekler, alanın dört tarafına konulan traktör römorkları içinde tabaklara konularak masalara servis edildi.

Yemeğin yapıldığı alana AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, elini hiç bırakmadığı eşi Faize Müezzinoğlu ile birlikte geldi ve yemeğe katılan çok sayıda partiliyle tokalaştı. Bu sırada yemeğin verildiği yere Edirne Valisi Gökhan Sözer makam aracı ile geldi. Vali Sözer ve Müezzinoğlu, etli pilavın dağıtıldığı traktör römorkunun önünde buluştu ve yemeği kontrol etti. Ardından vatandaşlarla tokalaşarak protokoldeki yerlerine oturdu. Yemeğe Vali Sözer'in yanı sıra Edirne Emniyet Müdürü Mehmet Yazıcı, Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci ve Edirne Vergi Dairesi Başkanı İsmail Arslan ile 5 bine yakın partili ve vatandaş katıldı. Yemekte mehter takımı da gösteri yaptı.

Yoğun bir seçim atmosferi geçirdiklerini belirten AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, "Seçim dolayısıyla geldiğimin ikinci günü bir yemekli toplantının sözünü tutuyoruz. O gün yemekli davetimizdeki mekana katılımcılar sığmamıştı. 'Mekanlar dar geliyor, inşallah seçimlerden sonra mekanların geniş olduğu ortamlarda danaları kesip kazanları kaynatıp Edirnelilerle birlikte bir yemek yiyeceğiz' demiştik. Hem o sözümüzü yerine getirmek hem de hoşgörü içinde bir seçim atmosferi dolayısıyla tüm Edirnelilere teşekkür etmek için bu yemeği düzenledik" dedi.

CHP ve MHP il başkanlarına da davet gönderdiklerini belirten Müezzinoğlu, "Ancak, gelmediler. Belediye başkanımız buradaydı, ama yoğunluktan dolayı ayrıldı sanırım. Tüm Edirnelilerle birlikte önümüzdeki süreç daha güzel olur. Bu bir teşekkürdür. Kutlama değil. Kutlamaları hizmetten sonra yapacağız inşallah" diye konuştu.

Protokol masasında Müezzinoğlu ile yan yana oturan Edirne Valisi Gökhan Sözer de, Müezzinoğlu'nun konuşmasının ardından oturduğu yerden gazetecilere açıklamalarda bulundu. Demokrasilerde partiler ve seçimler olduğunu belirten Sözer şunları söyledi: "Seçimler olgunluğa ermiş demokrasilerde huzur ve sevinç içinde tamamlanır. Edirne buna örnek olacak bir seçim ortamı ve seçim geçirmiştir. Bundan sonrası görev ve hizmet içindir. Bugünde Edirnelilerle bir davette bir teşekkürde hep birlikte beraberiz. Edirne halkının gösterdiği olgunluğa ve demokrasi anlayışına teşekkür ediyorum."

Mehter takımının gösterisinin ardından protokol üyelerine ve katılımcılara etli pilav ve ayran ikram edildi.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ MÜEZZİNOĞLU'NDAN TEŞEKKÜR YEMEĞİ
AK PARTİ MİLLETVEKİLİ MÜEZZİNOĞLU'NDAN TEŞEKKÜR YEMEĞİ
AK PARTİ MİLLETVEKİLİ MÜEZZİNOĞLU'NDAN TEŞEKKÜR YEMEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2011 Pazar 17:36:05
Güncelleme :26 Haziran 2011 Pazar 23:07:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?