4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

70 kilo eroin ele geçirildi

İSTANBUL VE EDİRNE'DE UYUŞTURUCU OPERASYONLARI

İstanbul ve Edirne'de düzenlenen operasyonlarda, 70 kilo 300 gram eroin ele geçirildi. Olayla ilgili ikisi Bulgaristan uyruklu 3 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uluslararası uyuşturucu madde ticareti yapan bir şebekenin, Türkiye üzerinden yurt dışına uyuşturucu madde sevk edeceğine dair istihbarat aldı. Yaklaşık 6 aylık bir çalışmanın ardından şebekeyi adım adım izleyen ekipler, uyuşturucuların Edirne'de yapılacak bir buluşmada teslim alınacağını belirledi.

Bunun üzerine harekete geçen ekipler, Edirne'de bir alışveriş merkezinin otoparkında yapılan alışveriş sırasında operasyon düzenledi. Operasyonda Bulgaristan vatandaşı Y. Mevrodıev Atanasov ile P. Teoharov Dımıtrov suçüstü yakalandı. Bu şahıslara ait lüks bir cipte yapılan aramalarda poşetler içerisinde zula edilmiş toplam 70 kilo 300 gram eroin maddesi ele geçirildi. Bu arada otomobilde bulunan bazı çimento torbalarının uyuşturucuları içine zula etmek amacıyla bulundurulduğu tespit edildi. Şüphelilerin

çimento süsü vermek istedikleri uyuşturucuları önce Bulgaristan'a ardından çeşitli Avrupa ülkelerine sevk etmek istedikleri tespit edildi.

Soruşturmayı derinleştiren ekipler, söz konusu uyuşturucular ile bağlantısı bulunan Metehan M. adlı bir şüpheliyi de çalıştığı ofiste gözaltına aldı. Ofiste yapılan aramalara narkotik köpeği de katılırken, aramalarda herhangi bir bulguya rastlanmadı. Gözaltına alınan şüpheliler Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edildi.

İSTANBUL VE EDİRNE'DE UYUŞTURUCU OPERASYONLARI
İSTANBUL VE EDİRNE'DE UYUŞTURUCU OPERASYONLARI
İSTANBUL VE EDİRNE'DE UYUŞTURUCU OPERASYONLARI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2010 Perşembe 13:13:00
Güncelleme :11 Kasım 2010 Perşembe 19:11:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?