3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

8 sanığın ifadesi 13 saat sürdü

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ile Ahmet Özal'ın da aralarında bulunduğu 'Arasta' operasyonu sanıkları ilk kez hakim karşısına çıktı. 13 saat süren davada tutuklu 8 kişinin ifadesi alınırken, duruşma çarşamba gününe ertelendi. 

Edirne Emniyet Müdürlüğü'nün 'Arasta' operasyonu sonucu Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve Ahmet Özal'ın da aralarında bulunduğu 23 kişilik davanın ilk duruşması yapıldı. Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin fiziki yetersizliği nedeniyle Edirne Ticaret Borsası Konferans Salonu'nda görülen davaya Ahmet Özal katılmadı. Tutuklu sanıklar Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, eski başkan yardımcısı Cemil Erdoğan, Mehmet Erdoğan, Talat Özcan, Ümit Yiğit, Ali Fatih Şahin, Mustafa Selçuk, Abdullah Veli Aksaz sabah saatlerinde borsa binasına getirildi. Konferans salonuna arka kapıdan elleri kelepçeli olarak giren sanıklardan Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi kelepçesini saklarken, Mustafa Selçuk ise merdivenlerde takılarak düştü. Duruşmaya tutuklu sanıkların yanı sıra 12 tutuksuz sanık katılırken, Ahmet Özal'ın da aralarında bulunduğu 3 kişi duruşmaya katılmadı. Ahmet Özal'ın ifadesinin, talimat ile İstanbul'da alınacağı öğrenildi. 

Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, savunmasında, kimlik tespitleri sırasında maaşının 5 bin YTL olduğunu söyleyerek, üzerinde bir daire ve bir bahçeli ev olduğunu söyledi. Hakkındaki iddialara cevap veren Hamdi Sedefçi, ilk savunmasında suçsuz olduğunu ve beraat etmesi gerektiğini savundu. 14 yıldır şerefi ile başkanlık görevini yerine getirdiğini anlatan Sedefçi, "Suçlamaları kabul etmiyorum. Ben kimseden para almadım, kimseyle anlaşmadım. Edirne'nin geleceğini düşünerek su imtiyaz hakkı için ihale açtık fakat iki ihalede de bazı eksiklikler olduğunu fark ederek iptal ettik" şeklinde konuştu. İfadesinin sonunda görevini en iyi şekilde yapmaya çalıştığını söyleyen Sedefçi'nin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Ağlayarak kendini savunan Sedefçi, beraat etmesi gerektiğini söyledi. 

İlk savunmaları alınan tutuklu 8 sanığın ifadeleri 13 saat sürdü. Mahkeme heyeti, duruşmaya diğer tutuksuz sanıkların ifadelerinin alınması için Çarşamba günü devam edilmesi kararı alarak duruşmayı erteledi. Konferans salonunun arka kapısından çıkarılan Hamdi Sedefçi'nin oldukça neşeli olduğu gözlendi. Sedefçi tutuklu sevk aracına binerken gazetecilerin 'Nasılsınız?' sorusuna 'gayet iyiyim' şeklinde cevap verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 09:29:27
Güncelleme :8 Temmuz 2008 Salı 09:36:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?