4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

ABD'li hiphopçuya seyirci şoku

HİPHOP SANATÇISINA SEYİRCİ ŞOKU

Amerikalı Hiphop sanatçısı Gina Loring, ücretsiz halk konseri vermek için Edirne'ye geldi. Konseri izlemeye kimse gelmeyince Gina Loring ve ekibi şarkıları kendileri söyleyip kendileri eğlendi. Konsere katılmayan vatandaşlar ise konser alanının yanı başında davul zurna eşliğinde göbek atmayı tercih etti.

ABD İstanbul Başkonsolosluğu ile Edirne Belediye Başkanlığı ile organize edilen etkinlikte Amerikalı ünlü Hiphop şarkıcısı Gina Loring konser vermek için Edirne'ye geldi. Edirne Belediyesi, katılımın yüksek olacağı düşüncesiyle konser alanı olarak Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi'ni belirledi. Konsere alanının kent merkezine uzak olması ve yeterli tanıtımın yapılmaması nedeniyle konseri izlemeye gelen olmadı. Konser alanında çok sayıda polis güvenlik önlemi aldı. İstanbul'da Bilge

Üniversitesi Gençlik Çalışmaları Birimi Kısa Dalga Gençlik Merkezi Hiphop Atölyesi öğrencileri ile 2 gün boyunca müzik çalışması yapan Gina Loring, 25 kişilik öğrenci gurubu, konsolosluk görevlileri ile birlikte konsolosluğun tahsis ettiği araçları ile konser saatinde alana geldi. Araçtan inen ve sahnenin önünde hiç seyirci göremeyen Gina Loring, büyük şok yaşadı. Kendisini görüntüleyen gazetecilere gülerek poz veren sanatçı daha sonra beklemeye başladı.

Konsolosluk yetkilileri, Edirne Belediyesi ile bağlantı kurarak, konseri daha çok seyircinin izleyebileceği Saraçlar Caddesi'ne almak istedi. Ancak, sahne kurmanın kısa sürede mümkün olmaması nedeniyle bu istek yerine getirilemedi. Gelen belediye ekipleri de konser alanına seyirci toplayamadı. Seyircinin olmaması üzerine şaşırdığını belirten Gina Loring, "Ben sanatçıyım. Büyük kalabalıklara da şarkı söyledim. Ancak, burada pek kimse yok. Artık biz kendimiz çalıp, kendimiz eğleneceğiz" dedi. Gina Loring

şarkılarını söylerken, kendisi ile birlikte gelen 25 öğrenci ona eşlik etti. Müziğin sesini duyan ve Sarayiçi'ni gezmeye gelen vatandaşlar ile çevrede oturan bir kaç roman vatandaş çocukları ile birlikte gelerek konseri izledi. Bazı roman çocuklar ise, konseri otlatmaya getirdikleri at sırtında izledi. Konsere katılmayan vatandaşlar ise konser alanının yanı başında davul zurna eşliğinde göbek atmayı tercih etti.

Tesadüfen konser alanına gelen ve konseri izlemeye başlayan bir kadın ise "Ben bir şey anlamadım, kafam şişti" diyerek konser alanını terk etti. Öğrencilerin de dans ve şarkı gösterileri ile eşlik ettiği konser yaklaşık bir saat sürdü. Sanatçı, konserin ardından kentten ayrıldı.

HİPHOP SANATÇISINA SEYİRCİ ŞOKU
HİPHOP SANATÇISINA SEYİRCİ ŞOKU
HİPHOP SANATÇISINA SEYİRCİ ŞOKU
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2011 Cumartesi 17:22:04
Güncelleme :23 Mart 2011 Çarşamba 00:03:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?