2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

ADD'ye çirkin saldırı

Edirne'de kimliği belirlenemeyen kişi yada kişiler, önceki gün Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şubesi'nin girişindeki direkte asılı Türk bayrağının ipini kesti , dün akşam da şubenin önündeki bir binanı duvarına boya ile "Yuh olsun size ve Allah'tan başka taptıklarınıza" yazdı. Dernek başkanının ihbarı üzerine gelen polis soruşturma başlattı.

Mithatpaşa Mahallesi İzmir Caddesi üzerindeki Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şubesi'nde son 2 gündür yaşanan olaylar polisi alarma geçirdi.Kimliği belirlenemeyen kişi yada kişiler, önceki gece saatlerinde dernek binasının önündeki direğin ipini kesti ve asılı Türk bayrağını yere indirdi.  Dün gece saatlerinde ise dernek şubesinin hemen önündeki binanın duvarına yağlı boya ile "Yuh olsun size ve Allah'tan başka taptıklarınıza" yazdı. Sabahki Cuhmuriyet Bayramı kutlamalarının ardından dernek binasına gelen Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şube Başkanı Hasan Tahsin Yılmaz polise giderek suç duyurusunda bulundu. Gelen polis ekipleri yaptıkları incelemenin ardından duvarda yazan yazının bir kısmını boyadı. Soruşturma sürüyor.

Daha önceleri de çeşitli saldırılara uğradıklarını belirten Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şube Başkanı Hasan Tahsin Yılmaz, "2003 yılından bu yana benzer şeyler yaşıyoruz. Daha önce kütüphanenin camı kırılmıştı. Daha sonrada bir parktaki panomuzun camı kırıldı. Dernek binamızdaki bilgisayarımızın hard diski çalındı. Önceki gün direkteki ip kesilmiş ve Türk bayrağı yerez indirilmiş. Şubeye gelen arkadaşlarımız bayrağı tekrar göndere çektiler. Dün akşam saatlerinde ise şubenin karşısındaki binaya bu görülen yazıyı boya ile yazmışlar. Becerikli bir el bunu yazmış. Ulu Önder Atatürk'ü düşünerek yazdıklarını düşünüyoruz bu yazıyı.Tapma dediği bizimki sevgi ve saygıdır. Sevgi ve saygıyı tapma biçiminde algılamak yanlış bir tanımlama.Böyle birşey olamaz. Cumhuriyetin kurucusuna, cumhuriyete saygı saygı duymayacakmısınız. Duyulmazmı, sayğı başka birşeeydir, tapma çok ayrı bir sözcüktür."dedi

 

....
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 23:01:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ad_1996 IP: 85.101.59.xxx Tarih : 31.10.2009 15:51:05

bunu büyük ihtimal eğer türkçe biliyorsa bir yunan yazmıştır