3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Ağalığı Seyfettin Selim kazandı

648. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde yapılan ağalık ihalesini 250 bin lira veren Seyfettin Selim yeniden kazandı.

Sarayiçi Er Meydanı'nda yapılan ağalık ihalesine geçen yılın Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim katıldı. Edirne Belediyesi Başkan Yardımcısı Namık Kemal Döleneken'in 100 bin lira ile açtığı ihalede Seyfettin Selim önce 154 bin lira, daha sonra 200 bin lira verdi. Kırkpınar'ın başcazgırı Şükrü Kayabaş'ın yönettiği ihalede Belediye Başkan Yardımcısı Döleneken, tek başına ihaleye katılan Seyfettin Selim'den fiyatı arttırmasını istedi.

Bunun üzerine Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, rakamı 250 bin liraya çıkartarak yeniden Kırkpınar Ağası oldu. Ağalığı tribünlerle beraber kutlayan Seyfettin Selim, davul zurna eşliğinde Er Meydanı'nda şeref turu attı.

KIRKPINAR'DA FİNALİSTLER BELLİ OLDU
Ayrıca Sarayiçi Er Meydanı'ndaki güreşlerde finale kalan başpehlivanlar da belli oldu. Buna göre Ali Gürbüz'ü yenen Recep Kara ile Ekrem Yavuz'u yenen Mehmet Yeşilyeşil finale kaldı. 648. Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde Recep Kara ile Mehmet Yeşilyeşil karşı karşıya gelecek. Son 2 yıldır başpehlivan olan Recep Kara, bu yıl da başpehlivanlığı kazanırsa altın kemerin sahibi olacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2009 Pazar 17:44:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?