9
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Ağanın tespihi çalındı

Edirne'de Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi'nde bulunan eski Kırkpınar ağalarından merhum Hüseyin Şahin'in heykelindeki tespih çalındı. 

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "Ağanın elinde bulunan tespih, ağalığın bir simgesidir. Kırkpınar ağalarından merhum Şahin'in heykelindeki tespihin çalınması veya tahrip edilmesi üzücü bir olay. Ben bu işte bir art niyet ve sanat düşmanlığı arıyorum. Geçen yılda Sarayiçi'nde bulunan ağa heykellerinin elindeki tespihler çalınmıştı. Onların yereni yenilerini koymuştuk. Bu yıl Edirne'de döner kavşaklara heykeller koyduk. Şehri güzelleştirdik, şehrimize 3 yeni heykel daha dikeceğiz. Daha önce de 'Özgür Kadın' heykeline saldırı yapılmış ve heykel yıkılmıştı. Bu bir sanat düşmanlığıdır ve art niyetlidir" şeklinde konuştu. 

Kırkpınar'da üst üste 3 yıl ağalık yapan Kırkpınar ağaları, ağalık kemerinin ebedi sahibi olurken, Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi'ne heykelleri dikiliyor. Daha önce de Kırkpınar ağalarından Alper Yazoğlu'nun heykelindeki tespih çalışmış ve Kırkpınar öncesi heykeldeki tespih yenilenmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2007 Çarşamba 15:23:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?