3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Ağlatan kavuşma

İstanbul'da görülen bir duruşmada tutuklu olan babası ile görüştürülmeyince ağlayarak yürekli sızlatan küçük Oğuz, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in talimatıyla bugün babasının kaldığı cezaevinde kavuştu. Babasını görür görmez sıkı sıkıya sarılan Oğuz, bu kez sevinçten ağladı. 

Beşiktaş Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen bir dava nedeniyle Edirne F Tipi Cezaevi'nden getirilen Mustafa Gezer'in 8 yaşındaki oğlu Oğuz Bircan, emniyet güçlerinin arasından sıyrılarak babasını öpmeye çalışınca ortaya yürekleri burkan bir görüntü çıkmıştı. Haberin gazete ve televizyonlarda yayınlanmasının ardından devreye giren Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, bugün Edirne Cezaevi'nde baba ile oğlun kavuşmasını sağladı. Annesi ile birlikte cezaevine gelen Oğuz Bircan, cezaevi tarafından hazırlanan özel kokteylle babası ile görüştü. Mustafa Sezer, 10 yaşındaki kızı Fatma, 9 yaşındaki oğlu Abdullah, 2 yaşındaki Hasan'ı da görünce çok duygulandı. Kavuşma anında ise göz yaşları sel oldu. Adliye personeli ve gazetecilerin de duygulandıkları gözlendi. 

Edirne Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Dikmen, "Küçük Oğuz, İstanbul'daki adliyenin önünde tüm Türkiye'yi duygulandırdı. Babasını görmek istediğinde yasal mevzuat engel olduğu için de görüşme gerçekleşmedi. Asker amcaları da çok istedi ancak olmadı. Bugün bunu gerçekleştiriyoruz. Eğer bana daha önce söyleseydi mutlaka ben bunu sağlardım. Bütün hepimizi duygulandıran bu kavuşmayı, Adalet Bakanımız Mehmet Ali Şahin sağlanmasını istedi. Büyük bir memnuniyetle bunun gereğine yerine getiriyoruz. Bugün ayrıca başka müjdeli bir haber de vereceğiz. Önümüzdeki günlerde Oğuz'un babası ile annesini güzel bir törenle cezaevinde evlendireceğiz. Bundan sonra da Oğuz cezaevine gelerek babası ile her hafta görüşebilecek" diye konuştu. 


BAŞSAVCIDAN OĞUZ'A MİLLİ TAKIM FORMASI 

Küçük Oğuz'un babası Mustafa Gezer ise "Çok mutluyum. 2 yıldır çocuklarımı göremiyordum. Görme imkanım vardı ancak maddi imkanlar nedeniyle görüşme olmadı. Herkese teşekkür ediyorum. İnsan sevdiğinde ayrıldığı zaman yolcuğun nasıl geçtiğini anlamıyor. Farkında değilim. Acı içerisinde geri döndüm. Çocuklarımı göreceğimi duyunca çok sevindim. Adalet Bakanına teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Feryatları ile yürekleri dağlayan Oğuz ise "Babamı öpmeyi çok istemiştim. Dün aradan kaçarak girmeye çalıştım. Öpeceğimi düşünüyordum. Güvenlikler beni arkaya doğru aldılar ben de çok üzüldüm. Babamı rüyamda görüyordum. Öptüğümü, sarıldığımı görüyordum. Adalet Bakanına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Oğuz'a, Başsavcı Dikmen tarafından İsviçre maçı öncesinde Türkiye Milli Takımı forması ve kırmızı beyaz renkte bir futbol topu hediye etti. Kavuşma töreni pasta kesimi ile sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 09:57:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?