2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Akıntıya kapılarak boğuldu

Edirne'de hissedilen hava sıcaklığı 43 dereceye kadar ulaşırken, sıcaktan bunalan ve serinlemek için Tunca Nehri'ne giren bir çocuk akıntıya kapılarak kayboldu.

İki gün süren aramaların ardından küçük çocuğun cesedi, nehre girdiği yerden 600 metre ileride bulundu. Bölgedeki arama çalışmaları sırasında, diğer çocukların biraz ilerde nehre girmeye devam etmesi dikkat çekti.

Edinilen bilgiye göre, ilköğretim 8. sınıf öğrencisi Hikmet Gülbeniz (14), Gazimihal Semti'ndeki köprünün altında serinlemek için dün öğle saatlerinde arkadaşlarıyla nehre girdi. Gülbeniz, bir süre sonra akıntıya kapılarak gözden kayboldu. Arkadaşlarının polise ve yakınlarına haber vermesi ile başlatılan arama çalışmalarına yüzlerce mahalle sakinleri katıldı.

Polis daha sonra Tekirdağ Emniyet Müdürlüğünde görevli su altı timine haber verdi. Aramaların ilk gününden bir sonuç alınamazken ikinci gün yapılan aramalarda 14 yaşındaki Hikmet Gülbeniz'in cesedine nehre girdiği noktadan 600 metre uzaklıkta ulaşıldı. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Su altı Timi tarafından nehirden çıkartılan minik Hikmet'in ceseti otopsi yapılmak üzere Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Minik Hikmet'in yakınları ise olay yerinde sinir krizleri geçirdi.

Serinlemek için girdiği nehirde hayatını kaybeden Hikmet Gülbeniz ile beraber nehre giren arkadaşları olayı gözyaşları içinde anlatarak, "Serinlemek için nehre girdik. Bir müddet sonra Hikmet suya battı, kurtarmak için bizde atladık ama bizde boğuluyorduk. Hikmet suya batıp çıkıyordu, sonra bir anda gözden kayboldu, ilköğretim sekizinci sınıfa gidiyordu" dediler.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 15:32:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?