3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

AKP'de Müjdat Kahve dönemi

AK Parti Edirne İl Başkanlığı'nın 3. Kongresi'ne Müjdat Kahve il başkanlığına seçildi. Mevcut İl Başkanı Av. Koray Uymaz aday olmazken seçime 2 liste halinde girildi.

Sanayi Sitesi'nde bulunan bir düğün salonundaki kongre, divan başkanlığına Teşkilattan Sorumlu Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak, yardımcılığına Aziz Akpınar ve katip üyeliklerine Ayhan Dinç, Hasan Üner ile Fatma Çengel'in seçilmesiyle başladı.

Kongrede saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşmalar başladı. AK Parti Edirne eski İl Başkanı Koray Uymaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 ay süresinde kendisine verdiği görevden dolayı çok gururlu olduğunu belirterek,

"Bundan sonra hiçbir mevkii de olmasam dahi bu 8 aylık süre bana ömür boyu yeter. Biz AK Partiliyiz ve kim başkan olursa olsun yanındayız çalışmalarına katkı yapmaya hazırız" şeklinde konuştu.

AK Parti Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, bu partinin milletin partisi olduğunu belirterek, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan sadece milletine güvenerek bu partiyi kurdu. AK Parti'yi bu noktalara milletimiz getirdi. Bizim borcumuz sadece milletedir. Borcumuzu da milletimize hizmet ederek ödeyebiliriz. Biz 72 milyon insandan sorumluyuz. Bu millet dış ülkelere karşı dimdik duran bir başbakanın özlemini duyuyordu bu özlemini Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan giderdi. Bu seçimlerde kazanan kim olursa olsun, kazanan da kaybedende kol kola girerek omuz omuza vererek Edirne'nin kalkınması için mücadele edecek" diye konuştu.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Yapılan seçim sonrasında 505 delegenin 284 oyunu alan Müjdat Kahve İl Başkanı olurken, diğer aday Şemsettin Emir 217 oy aldı. Müjdat Kahve, yaptığı açıklamada, bundan sonra genel merkezin sorunlu bir teşkilat görmeyeceğini belirterek, "Milletvekiliyle, merkez ilçe başkanı ile ve diğer partililerle kol kola olacağız. Artık kimsenin arasında sorun olmayacak. Seçimler Edirne halkına hayırlı olsun" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2009 Pazar 18:27:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?