4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Alman bakan ülkesine karayolu ile gitti

ALMAN BAKAN ÜLKESİNE KARAYOLU İLE GİTTİ

İzlanda'da faaliyete geçen yanardağ Avrupa'da havayolu ulaşımını olumsuz etkiliyor. Felaket nedeniyle havayolunu kullanamayan Alman Savunma Bakanı Karl-Theodor zu Gutenberg, karayoluyla ülkesine gitmek zorunda kaldı.

Afganistan'daki temaslarının ardından ülkesine dönmek için uçağa binen Almanya Savunma Bakanı Karl- Theodor zu Guttenberg ve Bakan Yardımcısı General Carsten Stawitzki, önce İstanbul'a indi, ardından da karayolu ile Kapıkule Sınır Kapısı'ndan geçerek ülkesine gitti. Avrupa'da uçak seferlerinin durdurulmasının ardından Almanya Savunma Bakanı ve yardımcısı binlerce kilometre yolu karayolu ile gitmek zorunda kaldı. Kapıkule Sınır Kapısı'nda işlemlerini yaptıran Almanya Savunma Bakanı Karl-Theodor zu

Gutenberg, "Tüm Avrupa'da volkandan dolayı hava ulaşımının durdurulması üzerine karayolu ile gidiyorum. Tek bir şey söylemek istiyorum; Türk misafirperverliği için çok teşekkür ediyorum. Afganistan'da temaslarda bulundum, Almanya'ya uçamayınca İstanbul'a indim. Buradan da karayolu ile devam edeceğim. Başka bir yol olmadığı için bu yolu kullanıyorum. Gurbetçilerin kullandığı yolu kullanacağım ve bunu tecrübe edeceğim" dedi.

Alman Savunma Bakanı ve Yardımcısı, daha sonra ülkesine gitmek üzere Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Bulgaristan'a geçti.

ALMAN BAKAN ÜLKESİNE KARAYOLU İLE GİTTİ
ALMAN BAKAN ÜLKESİNE KARAYOLU İLE GİTTİ
ALMAN BAKAN ÜLKESİNE KARAYOLU İLE GİTTİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2010 Cumartesi 18:40:02
Güncelleme :17 Nisan 2010 Cumartesi 19:00:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?