8
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

ANAP'lı Başkana hapis yolu

Anavatan Partisi Edirne Merkez İlçe Başkanı Gürkaynak hakkında 'dolandırıcılık' suçundan 7 yıla kadar hapis cezası isteniyor

ANAVATAN Partisi Edirne Merkez İlçe Başkanı Nevzat Gürkaynak hakkında `banka aracı kılınmak suretiyle dolandırıcılık' suçundan 7 yıla kadar hapis cezası istemi ile Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Gürkaynak hakkında ayrıca `kara para aklama' suçundan da inceleme başlatıldı.

Edirne Cumhuriyet Savcısı Cengiz Özülkü tarafından hazırlanan iddianameye göre, hiçbir faaliyeti görülmeyen Trakya İthalat İç ve Dış Ticaret Ltd. Şti. ile Kaya Danışmanlık Şirketi'nin sahibi olan 45 yaşındaki Nevzat Gürkaynak, 2004 yılı içinde İngiltere'de yaşayan Elsie Warde isimli kişiyi telefonla arayarak, lotodan 5.2 milyon pound ikramiye kazandığını söyledi. Parayı alabilmesi için kendisine danışmanlık hizmeti vereceğini belirten Nevzat Gürkaynak, masraflar için İngiliz vatandaşı Elsie Warde'den 70 bin 500 paund istedi. Bunun üzerine Elsie Warde, Gürkaynak'ın bir bankanın Edirne Şubesindeki hesabına 27 Temmuz 2004 tarihinde `ikramiye masrafı' olarak istenen parayı havale etti ve lotodan çıkan ikramiyesini beklemeye başladı.

İKİNCİ KEZ PARA İSTEDİ
Aradan 2 ay geçmesine rağmen vadedilen ikramiyeyi alamayan Elsie Warde, Nevzat Gürkaynak ile irtibata geçti ve ikramiyesini istedi. Gürkaynak ise masrafların yeterli olmadığını ve 48 bin Pound'a daha ihtiyaç olduğunu söyledi. Bunun üzerine Elsie Warde istenilen bu parayı da 6 Eylül 2004 tarihinde Gürkaynak'ın hesabına havale etti. Gürkaynak ise yatırılan paraları hesabından aynı gün çekti.

Geçen süre içinde parasını alamayan ve Nevzat Gürkaynak'a ulaşamayan Elsie Warde, İngiliz polisine başvurdu. İrterpol aracılığı ile Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulması üzerine savcılığın başlattığı soruşturmaya tamamladı. Savcı Cengiz Özülkü tarafından Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın iddianamesinde, Nevzat Gürkaynak'ın aynı banka hesabına başka kaynaklardan da yüklü miktarda paranın geldiği, `Karaparanın aklanmasına dair yasa' uyarınca araştırmaların sürdüğü, zanlının `Banka aracı kılınmak suretiyle dolandırıcılık' suçunu işlediği anlaşıldığından, ilgili yasa maddesi uyarınca 2 yıldan 7 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Milliyet internet
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2007 Pazartesi 14:24:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?