3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Arkadaşlık sitesinde çete kurdular

Edirne'de lüks evlerden para ve ziynet eşyaları ile değerli malzemeler çalan hırsızlık şebekesini, internet sitesindeki fotoğrafları ele verdi. Fotoğraflardan yola çıkarak çete elebaşısının internetteki arkadaş sitesini takibe alan polis, 6 kişiyi gözaltına aldı.

Edirne'de son günlerde artan hırsızlık olaylarını araştıran Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, parmak izlerinden yola çıkarak hırsızlık çetesinin lideri E.M.'nin ismine ulaştı. Bu ismi internetteki bir arama motoru üzerinden araştıran ekipler, bir çeteyle karşılaştı.

Kimlik bilgilerinden yola çıkan polis ekipleri, çetenin elebaşısı olduğu öne sürülen E.M.'nin 'Netlog' isimli bir arkadaşlık sitesine üye olduğunu ve 'Baba Örümcek Adam' adında bir grup oluşturduğunu belirledi. Sitedeki bilgiler ve fotoğraflara ulaşan ekipler, daha sonra fotoğraflardaki kişilerin kimliklerini tespit etti. M.Y., H.K., İ.A., Ö.S. ve H.İ.K.'nın hırsızlıktan sabıkasının olduğu belirlendi.

Araştırmaları genişleten ekipler, yaşanan hırsızlık olayına 5 kişinin de karıştığını tespit edince operasyon başlattı. İstanbul Gaziosmanpaşa'daki 6 şüphelinin evine yapılan baskında, çok sayıda ziynet eşyası, para, televizyon, dizüstü bilgisayar ve içi parçalanmış bir çelik kasa ele geçirildi. Ele geçirilen ürünlere el konulurken, 6 şüpheli gözaltına alınarak Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Sağlık kontrolüne götürülen şüphelilerden M.Y., "İstanbul'dan niçin buraya hırsızlık için geliyorsunuz?" diye soran gazetecilere, "Yakalarsam sizi tık tık" yanıtını verdi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 14:49:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?