7
Mayıs
2024
Salı
EDİRNE

Asılsız ihbarlar Edirne Hızır Acil'i bıktırdı

Edirne 112 Hızır Acil Servisi’nde bir günde gelen 3 bin çağrıdan 100’ünün asılsız olduğu belirtildi. Hızır Acil Servisi Şube Müdürü Gazhan Güldiken, gerçek vakalara müdahale etmede geciktiklerini belirterek, "112’yi meşgul etmeyin" uyarısında bulundu.

17 hemşire, 5 sağlık memuru, 5 hekim ve 5 şoförü ile günün her saati görev başında hazır bekleyen 112 Hızır Acil Servisi, yapılan asılsız ihbarlardan yakınıyor. 2’si cep 3’ü sabit 5 telefonuyla gelen çağrılara cevap veren Hızır Acil telefonlarının bazı bilinçsiz vatandaşlar tarafından boş yere rahatsız edilmesi görevlileri sıkıntıya düşürüyor.

Hızır Acil Servisi Şube Müdürü Gazhan Güldiken, dün itibarı ile Hızır Acil Servisi’nin bin 865 vakaya baktığını belirterek, "2003 yılı içinde dün itibarı ile bin 865 vakaya müdahale eden servisimiz 24 saat görev başında. Günde yaklaşık 3 bin çağrı alınıyor ve bu çağrılardan 100 tanesi asılsız ihbar oluyor. Günde 7 ya da 8 vakaya müdahale edilen servisimizde mevcut dört aktif ambulansımızdan her gün biri görevlendiriliyor. Bunun dışında spor müsabakaları, törenler, etkinlikler, protokollerde ek bir ekip çıkarılıyor. Büyük bir titizlikle görevlerinin başında olan personelimiz gelen asılsız ihbarlar nedeniyle sıkıntıya düşüyor. Kamunun ihtiyaç duyduğu her yerde görev yapıyoruz. Sağlık hizmeti bekleyen insanlarımızı düşünerek asılsız ihbar yapanların bu davranışları tekrarlamaması bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Ücretsiz olan 112 Hızır Acil Servis telefonlarının genelde çocukların da oyuncağı haline geldiğini belirten Güldiken, anne ve babaların bu konuda çocuklarını uyarmalarını istedi.

Her canı sıkılanın telefona sarılıp, servisi boş yere rahatsız etmesinin, hizmeti bekleyen insanların sağlığını tehlikeye attığının bilinmesi gerektiğini kaydeden Güldiken, "112 Hızır Acil Servisi sağlık hizmeti bekleyen vatandaşımız için 24 saat görev başındadır. Görev başında bulunan personelin boş yere meşgul edilmemesini sağlık hizmeti bekleyen vatandaşlarımız için istiyoruz" dedi.

EDİRNE-(İHA)
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2003 Perşembe 00:00:25
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 12:47:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?