2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Askerlik gururunu yaşadılar

Edirne'de zihinsel ve bedensel engelli 36 genç 1 günlük temsili askerlik görevini tamamlamanın gururunu yaşadı. Asker yakınları ise çocuklarını askeri kıyafetler içinde görünce gözyaşlarını tutamadı.

54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığınca Yunanistan sınırında bulunan General Celaleddin Alkoç Kışlası'nda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra tören alanına bando eşliğinde Sancak getirildi. Özürlü gençler Piyade Kurmay Yarbay Selçuk Demiröz eşliğinde yemin ettiler. Tugay Komutanı Tuğgeneral Paşa Özen yemin eden askerlere hitap etti. Özen, bir gün için de olsa asker olmak için başvuran Mehmetçiklerin ant içme törenini gururla izlediklerini söyledi.

Askerlik hizmetinin hem bir ödev hem de bir hak olduğunu ifade eden Özen, Askeri Kanuna göre her 20 yaşına gelmiş Türk evladının askerlik yapmakla hükümlü olduğunu belirterek, ''Çok istedikleri halde askerlik hizmetini yapamayan engelli vatandaşlarımız Genel Kurmay Başkanlığı'nın gönüllü askerlik uygulamasından istifade ederek kışla havasını soluyarak ve diğer askerlerimizin yaptığı tüm faaliyetleri yapma imkanına kavuşmuşlardır'' dedi.
Edirne Valisi Büyük, Tuğgeneral Özen, Edirne Belediye Başkan Vekili Murat Kayasöken ve Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Timur Kırgız erlere terhis belgelerini verdi. Tören, askeri bando eşliğinde yapılan geçişle sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 19:12:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?