2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

At kurtarma operasyonu

Edirne'de Tunca Nehri kenarına otlaması için bırakılan at, su içmek isterken nehire düştü. Nehirden çıkmak için çabalarken batağa saplanan at, itfaiye ekipleri ve vatandaşlar tarafından kepçe ile 2 saatte kurtarıldı.

Edirne'nin Gazimihal semtinde oturan Sabır Zurnacı atını otlaması için Tunca nehri kenarına bıraktı. Bir müddet otlayan at, Tunca Nehri'nden su içmek isterken nehre düştü. Akıntı ile birlikte yaklaşık 200 metre sürüklenen at daha sonra batağa saplandı. İhbar üzerine olay yerine gelen Edirne Belediyesi İtfaiye ekipleri, vatandaşların yardımı ile halatla atı kurtarmaya çalıştı. Halatlı kurtarma çalışmasının başarısız olması üzerine itfaiye ekipleri belediyeden kepçe istedi. Olay yerine gelen kepçenin girişimi ile yaklaşık 2 saat süren çalışma sonucu at saplandığı çamurdan kurtarıldıktan sonra nehirden çıkartıldı.

Atın sahibi Sabır Zurnacı, "Atı otlaması için bırakmıştık. Ben burada yoktum. Atın su içmek isterken nehre düştüğünü haber verdiler. Hemen gelerek atı nehirden çıkarmak istedim ancak başaramadım. Daha sonra itfaiye ekiplerine haber verdim, onlarda çok uğraştı ama bir türlü saplandığı bataklıktan çıkaramadık. İtfaiyeci arkadaşlar kepçe çağırdı ve atımı saplandığı bataktan çıkardık. Onlara çok teşekkür ediyorum. Bu at benim ekmek teknem, atım kurtulduğu için çok mutluyum" dedi. Bataklıktan kurtarılan atını alan Sabır Zurnacı mutlu bir şekilde evinin yolunu tuttu.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 12:42:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?