5
Mayıs
2024
Pazar
EDİRNE

Atış poligonu açıldı

Edirne Emniyet Müdürlüğüne bağlı açık atış poligonu Açık Cezaevi Arnavutköy mevkiinde törenle açıldı. Açılış öncesi kurban kesilerek dualar edildi. Açılışı Edirne Valisi Hasan Duruer,

Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek, Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan ile Kırklareli ve Emniyet Müdürleri birlikte yaptı. Açılış töreninden sonra basın mensupları da poligonda atış yaptı

Poligonun açılış töreninde bir konuşma yapan Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, "2011 yılında Edirne'ye atandıktan sonra atış poligonumuz Emniyet müdürlüğünün arka kısmındaki ek binanın altında bulunuyordu. Bu atış poligonuna Özel İdaredeki mühendisler tarafından kullanılamaz raporu verildi ve müfettiş raporu ile kapandı. 

İlimizde resmi ve özel atış poligonu olmaması nedeniyle eğitim faaliyetlerini başta Kırklareli olmak üzere çevre illerde yaptık. Bu ihtiyacı gidermek amacıyla yaptığımız görüşmelerde Edirne'nin müsait bir yerinde atış poligonu yapılması konusunda çalışma yapıldı ve buranın uygun olduğu belirlendi.

Buranın bize tahsisi için Edirne Belediyesi müracaat ettik ve burası 20 yıllığına bize tahsis edildi. Bu tesisin yapılmasında emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

Edirne Valisi Hasan Duruer'de yaptığı konuşmada Türkiye'nin en büyük ihtiyacının eğitimli insan olduğunu söyledi. Duruer, "Buraya Emniyet Müdürlüğümüz çok ciddi emek verdiler ve bu hale getirdiler. Tabi bu işin yapılmasının şöyle bir önemi var .Daha önceden emniyet ve diğer güvenlik mensuplarımız atış yapmak için Kırklareli'ne gidiyorlardı. Bu çok büyük bir emek ve zaman kaybı idi. Bu tesisin yapılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu sene emniyet açısından güzel bir faaliyet daha var ilimize yeni bir Emniyet Müdürlüğü binası yapılacak. Emniyet Müdürlüğümüz şu an 13 ayrı kurumda  hizmet vermeye çalışıyor. Güzel bir proje hazırlandı ve yakında da  temeli atılacak. Bizim en büyük sıkıntımız eğitilmiş personel sıkıntısıdır. Emniyet  mensuplarının eğitilmesi içinde bu tesisin çok önemli olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından Polis Haftası nedeniyle düzenlenen atış yarışmasında dereceye giren polis memurlarına plaket verildi.

Törenin ardından davetliler ve basın mensupları da atış poligonuna geçerek tabanca ile atış yaptılar. Basın mensuplarının büyük çoğunluğu hedefi tutturamadı ve karavana attı. 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2013 Çarşamba 18:46:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?