3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Atlı polis timi kurulacak

 Edirne'de, Roman gençlerin eğitim alması için binicilik kursu açıldı. Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, binicilik kursunun ardından Edirne'de "Atlı Polis Timi" kurmak için Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yazı yazdıklarını ve olumlu görüş bildirilmesi halinde bu timin kurulacağını söyledi.


Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi ve diğer kurumların desteği ile Bosna Köyü mevkiinde kurulan binicilik kursu açıldı. Edirne Valisi Mustafa Büyük, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve Emniyet Müdürü Hanefi Avcı tarafından açılışı yapılan at çiftliğinde roman gençlerde görev yapıyor. Açılışın ardından Edirne Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ata binerek tur attı. Açılışta bir açıklama yapan Edirne Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, roman çocukların eğitimi ve ıslahı için Toplum Destekli Polis Şubesi tarafından
böyle bir proje geliştirdiklerini belirtti. Avcı, "Biz buradaki roman vatandaşlarımızın meslek edinmeleri konusunda uğraşırken, onlarında severek yapabilecekleri, kendilerinin de daha iyi bildikleri konuları seçmek daha önemlidir. Gördük ki onların atla çok yakın haşır neşir ilişkileri var. Hatta atla ilgili günlük hayatlarını hep beraber yaşıyorlar. Toplum Destekli Polisimizin bir çalışmasıdır. Dolaylı bir şekilde bu insanların bir meslek sahibi olmaları için bu çalışmayı yaptık. Bu arada atlı polistimi kurulması için girişimlere başladık. Kabul edilirse burada Karaağaç ve iki köprü arasında küçük bir atlı polis timi kurulacak" dedi.


Edirne Emniyet Müdürü Hanefi Avcı daha sonra ata binerek kısa bir tur attı. Daha önce ata binmediğini ancak çok keyifli olduğunu ve kendisini geliştirmek istediğini belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 15:52:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?