4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Avarız'a süt sağım merkezi

AVARIZ KÖYÜ'NE SÜT SAĞIM MERKEZİ

Edirne Merkez İlçe Süt Ürünleri ve Tarımsal Üreticiler Birliği'nin (SÜTÜB), Menekşesofular'dan sonra 20 gün önce temelini attığı süt sağım merkezi inşaatı hızla sürüyor. Maliyeti 248 bin TL olan ve 24 baş havyanın aynı anda sağıma gireceği tesisin açılışı da bayramdan sonra yapılacak.

Amaçlarının, sağlıklı koşullarda kaliteli süt üretip, üreticinin karlılık durumunu artırarak, büyük işletmeler karşısında ayakta durabilmesini sağlamak olduğunu belirten SÜTÜB Başkanı Mustafa Suiçmez, "20-25 gün önce temelini attığımız inşaat hızla sürüyor. Aynı zamanda bu tesisin bir benzerini geçen yıl Menekşesofular Köyü'nde yaptık. Son derece hijyen kurallarına uygun olarak yapılan tesis işnaatının toplam maliyeti 248 bin TL ve bunun haricinde birlik olarak su savakları da yapıyoruz. İnşaat

tamamlanıp sağıma geçildiğinde 24 baş hayvan aynı anda sağıma girecek. Son derece sağlıklı koşullarda süt sağımı gerçekleştirilecek. Süt havayla dahi temas etmeden soğutma tanklarına alınacak. Tesis açıldığında üretici tüm masraflardan da kurtulmuş olacak. Zaman içinde 5 - 6 ay içinde hayvanlarda yüzde 15'e varan süt üretim artışı olacak" dedi.

AVARIZ KÖYÜ'NE SÜT SAĞIM MERKEZİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2010 Cumartesi 16:49:03
Güncelleme :23 Ağustos 2010 Pazartesi 10:15:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?