2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Ayakkabı tabanında 1 kilo eroin

AYAKKABI TABANINDA UYUŞTURUCU ZULASI

Edirne'nin İpsala Gümrük Kapısı'nda bir gün de iki ayrı uyuşturucu operasyonu gerçekleştirildi. Otobüsle yurtdışına çıkış yapmak isteyen bir yolcunun sekerek yürümesi üzerine ayağındaki ve valizindeki ayakkabılarda yapılan aramada, ayakkabıların tabanında 1 kilo 45 gram eroin ele geçirildi. İkinci operasyonda ise, yurtdışına çıkış yapmak isteyen bir gurbetçinin otomobilinde 90 paket halinde 46 kilo eroin yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul'dan bindiği otobüsle Yunanistan'a gitmek üzere İpsala Gümrük Kapısı'na gelen Romen uyruklu 21 yaşındaki V.Z.'nin sekerek yürümesi üzerine şüphelenen muhafaza ekipleri, şahsın ayakkabısında ve üzerinde arama yaptı. Yolcunun elindeki poşeti kontrol eden ekipler, poşette bulunan 2 çift spor ayakkabının ağır olması üzerine tabanlarını söktü. Ayakkabıların tabanına zulalanmış eroin, ekipleri bile hayrete düşürdü. Ayağındaki ve poşetteki 3 çift ayakkabıda 6 paket içinde toplam 1

kilo 45 gram eroin ele geçirilen V.Z., çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

İkinci operasyonda ise Belçika'ya gitmek üzere İpsala Gümrük Kapısı'na gelen emekli işçi Kani A., oğlu ve gelininin bulunduğu otomobilde 46 kilo eroin ele geçirildi. Gümrük Muhafaza ekiplerinin uzun süreden beri takibinde olan otomobil, sınır kapısında X- Ray cihazına yönlendirildi. Cihazda, aracın arka koltukları ve ön paspas bölgesinde yoğunluk tespit edildi. Bunun üzerine narkotik dedektör köpek 'Doli' ile arama yapıldı.

Arama hangarına çekilen otomobilde yoğunluk tespit edilen bölgeler kesilerek açıldı. Arka koltukların altına ve ön yolcu koltuğunun paspas bölümünün altına yapılmış özel bölgede 90 paket halinde 46 kilo eroin ortaya çıkarıldı. Oğlu ve gelini ile birlikte gözaltına alınan Kani A. uyuşturucudan haberi olmadığını öne sürdü.

AYAKKABI TABANINDA UYUŞTURUCU ZULASI
AYAKKABI TABANINDA UYUŞTURUCU ZULASI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2009 Salı 15:21:05
Güncelleme :1 Aralık 2009 Salı 19:06:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?